onsdag 13. juli 2011

Tur til Telemark

Da vi kjørte hjemover fra Vennesla mandag tok vi en liten tur innom Telemark på veien. Første stopp var Kragerø hvor jeg ferierte en del på slutten av 70-tallet/begynnelsen av 80-tallet.


Svein og jeg hadde en liten tur dit i 1986, så det ble skikkelig mimring. Den gangen var det ungdomsherberge, nå var det blitt sportell. Der det var parkeringsplass til båthavna nå, var det før små knauser vi solte oss på. En liten tur innom Berg museum måtte vi også, men bare for å ta noen raske bilder. Kanskje forsøker vi å få til en overnattingstur senere en gang, det er artig å se igjen plasser fra yngre år.


Vi kjørte gamleveien til Kragerø sentrum, og siden tiden var litt knapp, var det bare jeg som tok en rask spasertur i kjente trange gater. Kjempesjarmerende!


Kragerø havn har nok utviklet seg en del, og det var mye liv med både mange mennesker og båter.


Målet for turen var Bø Sommerland, og vi tok veien via Drangedal. Der forsøkte Svein å dra kjensel på hvor bestefaren hans bodde før han jobbet seg langs jernbanen og endte i Vennesla. Han var ikke helt sikker, men kanskje var det ved dette vannet han vokste opp. Ikke alltid så godt å huske når det er mange tiår siden man var der sist.


Været var ikke så veldig strålende, så Karoline og jeg valgte å droppe badeklærne i Bø Sommerland. Andreas og Svein forsøkte seg på en del av skliene og bergogdalbanen, og morro var det. Men ingen av dem prøvde seg på Magasuget. Da vi var i parken sist var jeg i 20-årene, og etter 15-20 minutters gruing på toppen trosset jeg høydeskrekken og satte utfor den bratte sklia. Det var ikke så mange som prøvde sklia da vi var der, mest eldre ungdom og spreke mannfolk, så Andreas bestemte seg for å vente et par år til. Vi tar nok turen tilbake igjen, så han får forsøkt seg.

3 kommentarer:

Quiltefia sa...

Hei!! og God sommer!! Du må gå litt med nesa mot bakken, og hvis du finner en gul hatt, er det nesten sikkert fler i sikte!! Jeg knakk den koden for 2-3år siden og nå er jeg en skikkelig kantarell "hund":-) Jeg finner mine på en øy i Kragerø skjærgården!! Morsomt at du også akkurat har vært der!! AnneK:-)

Lene - The knitting needle sa...

Så mage flotte bilder:)
Fortsatt god sommer!

Bea sa...

Så deilige sommerdager dere nyter sammen, gull verd! Fortsatt god sommer!
Beate