lørdag 2. oktober 2010

Pulsvanter

Har strikket to par pulsvanter av to nøster Regiagarn jeg har hatt liggende. Vanligvis strikker jeg av alpakkagarn, men så måtte jeg finne på noe med disse nøstene.

For knappe to år siden var jeg i København og i butikken Sommerfuglen. Der ble det handlet mye lekkert garn, og av det mindre spennende havnet to nøster med sokkegarn med i posene. Hjemme oppdaget jeg at de var jo slett ikke like, og etter det har de blitt liggende.

Jeg strikket med to tråder, og da holdt et nøste akkurat til et par med pulsvanter. Fine i fargene var de synes jeg, men må nok innrømme at jeg foretrekker alpakka til pulsvantene mine.
Oppskriften her er forresten "god og gammel", jeg laget modellen første år jeg startet med markedssalg. Ikke spesielt spennende, men veldig gode i bruk.

I dag skal Svein og jeg avgårde til Klækken hotell for en 50 års jubileumsfeiring av folkedanslaget vi var medlem av den gangen vi var aktive folkedansere (Symra). Ungene skal på skogstur med Aina og Steinar, med både sykkel og turorientering.

2 kommentarer:

Brit sa...

De såg kjempe god ut. De enkle oppskrifter kan godt bli de mest bruksvennlige også. Har en tanke om enkle pulsvanter til julegaver:) Ønsker deg en hyggelig lørdagskveld:)

Smykkas sa...

Synes de var nydelige, jeg. Det gir en ekstra fin effekt med den typen garn.

Men siden du strikker så mye, har du nok dine favoritter blant forskjellige garntyper.

Klem