Vil vise noen inntrykk i ord og bilder fra demoen med Tim Holtz i går hos Bikuben.
Ca 30 entusiastiske damer fulgte med, og fotoapparatene ble brukt flittig...
Siden jeg skulle ha ståplass på denne demoen var jeg heldig og fant meg en plass på skrå bak Tim hvor jeg fikk med meg alt som ble vist fram.
I disse dagene slipper Ranger ut nye Distress marker, et tusjsett med 37 farger. Tusjene reagerer med vann, og har to tupper - en som en pensel og en tynn til detaljer. Selv om de reagerer med vann beholder de fargen sin.
Tim viste hvordan man kunne fargelegge stempler med tusjene. Både etter stempling, men stempelet kunne også fargelegges før stempling. Dette har man god tid på, siden det ikke tørker ut, man kan faktisk jobbe fra den ene dagen til den andre. Etter at stempelet er ferdig fargelagt, og man skal stemple, ta det opp til munnen og pust på det "haa" - da får det tilstrekkelig fukt.
Tim fortsetter å vise hvordan han kan fargelegge med tusjene og senere blende det. Ranger har også et nytt papir som er spesielt godt egnet til stempling, tror det heter Specialty Stamping Paper.
Ferdig tag med sommerfuglstempel fargelagt med Distress Markers. Til slutt har det fått en hvit sprut, husker ikke helt hva det produktet het.
Karoline fulgte interessert med på alt som ble vist fram, og det var mye å ta inn av nye teknikker og ukjente produkter.
Her er Tim i gang med en ny tag. Jeg har ikke alle produktnavnene "inne", men dette papiret/kartongen har motivet med en overflate så det ikke tar til seg farge, det legger seg på bakgrunnen.
En tag ble også laget med Distress Ink Refills (med forbehold om at jeg husker feil). Drypp på farge...
... stryk taggen i fargen ...
... det er da marmorert og skikkelig vått. Tørk med varmluftpistolen før man evt legger til ekstra effekt.
Tagsene er klare til å få bla påført perleeffekt.
Første tag har fått påført en fargeløs perleeffekt med Perfect Pearls Mists. Denne er veldig konsentrert og gir en shimmereffekt. Kan brukes på de fleste typer underlag, og finnes i 24 farger. Den endrer ikke underlagsfargen, fargen er på selve perlene.
Neste tag har fått perleshimmer ved hjelp av Perfect Pearl som kommer i små glass med pudder. Tim brukte først Distress Ink, så Perfect Pearl, og deretter litt vannsprut.
Et annet nytt produkt var Perfect Ink Refresher. Det har et stort bruksområde, man kan bla sprute på uttørkete Distress Ink (men ikke hvis det må påføres mer blekk), uttørkete tusjer osv. Disse flaskene ble kjapt utsolgt tidlig på dagen.
Her er Tim i ferd med å lage en tag hvor Perfect Ink Refresher er sprayet på, deretter krøllet han den godt sammen. Etterpå påføres feks Distress Stain. Tagen forblir helt mykt etter denne behandlingen, og virker litt tekstilaktig.
Ranger har også kommet med en ny palett. Det er 36 rom. Perfekt til Distress Ink Refills, men passer også til Distress Stain. Svampen går akkurat i hvert av palett"rommene". I tillegg kan man også bruke Alcohol Ink i paletten. Dette vil raskt tørke. Her kan man ta i bruk én Fillable Pen som fylles med Adirondack Blending Solution som gir en blender pen. Med denne kan man hente farge i de tørre Alcohol Ink for å male med. Jeg har tidligere kjøpt meg en palett (rimelig), og bruke til mine Distress Ink Refills.
En ny tag er laget med sommerfuglstempel. Her er det brukt en teknikk jeg ikke husker... Det ble mye å ta inn, og jeg rakk ikke notere alt ned. Fikk med meg at dette "hvite" måtte synke inn før varmluftpistolen ble brukt til tørking.
Et nytt stempelsett ble demonstrert, hvor det er et mønster med treavtrykk og et tapetmønster. Treavtrykket tok jeg ikke bilde av, men var virkelig flott hvis man er ute etter den bakgrunnen. Tim viste bla at avtrykket fikk forskjellig tekstur etter hvordan man påførte stempelet. Han anbefalte også Distress Ink Black Soot som et skikkelig svart stempel, mange svarte stempel har litt blått eller lilla i fargen. Stempelavtrykkene over er med tapetmønsteret, og er laget for at underlaget skal gi selve tapettrykket.
Demoen gikk mot avslutning, jeg synes jeg lærte masse nytt. Det ble ikke tid til visning av eks diesene osv, men jeg er så heldig å ha Vagabondmaskinen hjemme. Må bare bruke den mer :) Boken de fleste av oss kjøpte, A Compendium of Curiosities - Volume II, er veldig nyttig å ha. Her er det aller meste av utstyret vist og forklart.
Noen av Tims arbeider lå framme på bordet. Det han var mest opptatt av med demoen var ikke å vise sine egne arbeider. Han sa at vi alle kjøpte mye utstyr, derfor var det viktig for ham at vi forsto alle mulighetene produktene ga, så de faktisk ble brukt. Og det kjenner jeg meg igjen i.
En flott dag var det, og må vel innrømme at det var stor stas å få møte selveste Tim Holtz :)
1 kommentar:
Dette var veldig inspirerende å se. For noen utrolige flott effekter og mange gode ideer til videre arbeid: )
Legg inn en kommentar