tirsdag 14. februar 2012

Valentinerkort

Det er 14. februar, Valentinerdagen, eller Alle hjerters dag, Vennedagen - kjært barn har mange navn. Jeg kjøpte det første Valentinerkortet til Svein et par år etter at vi traff hverandre, og som jeg fortalte i bloggen i går var det på 14. februar (1986). Jeg er sikker på at tradisjonen kom til Norge senest i 1990, men muligens et par år tidligere.

Motiv: Lastet fra nettet / Mønsterpapir: DCWV - Diecuts with a view / Kartong: Bazzill

Blomster: Irene's Garden, roser ukjent fra Bikuben / Skilt, pynt, bånd med tekst: Making Memories / Pins: Heart Stick Pins - Little Yellow Bicycle / Sløyfe: Bånd kjøpt på Bikuben

På innsiden av kortet har jeg noen småkort/tags limt inn: Valentine Cards Item # 223 - Vintage Valentine - Fancy Pants Designs

Jeg deltar med kortet på følgende utfordringer:
Anonyme Timeglass 2012 - Valentine eller Kjærlighet - Del 4 Fri oppgave
Kreativ Hobbys inspirasjonsblogg - Februar "Til en hjertevenn"
Kortgleder - Kjærlighetsutfordringen
Trykkpressa/Ett trykk - Februar Monokromatisk
Papirdokkene - # 21 Vi viser kjærlighet
Kort og Papir, Norge123 - Romantiske farger Rød/Rosa
Kort og Papir, Norge123 - # 14 Si det med papir

I kveld skal vi ha klubbkveld, og da skal vi feire kombinert Valentinerdagen og Fastelavn. Det blir fastelavnsboller og laging av fastelavnsris, og tipper noen lager et kort med hjerter og gode ord som blir gitt til en venninne. Det kan være kjekt å kunne fortelle ungene om opprinnelsen til denne dagen, og det er faktisk relatert til kristen tro:
Valentinerdagen har vært feiret i England siden 1600-tallet. De hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og ba henne holde seg til Gud. Han undertegnet med "... fra din Valentin".

Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. (Wikipedia)

Ingen kommentarer: