onsdag 14. april 2010

Vintage Potholders

Jeg driver og hekler en del mamelukkgrytekluter for tiden. Ja, forsåvidt trenger de jo ikke brukes til grytekluter, men opprinnelsen er til det bruket. På 50-tallet var det gjerne ikke panner og grytelokk med varmebeskyttelse, så da var det virkelig viktig med gode grytekluter. Og fantasien var stor. Det kunne gjerne gå i både kjoler, hatter og truser når en gryteklut ble heklet.

I går fikk jeg pakke i posten fra Maggie's Crochet med heftet "Vintage Fashion Potholders". Her er det mange morsomme fasonger. Må nok forsøke disse etterhvert, bare jeg knekker koden for amerikanske eller engelske oppskrifter.

I kveld har jeg vært på et tretimers foreldremøte. Jeg kom meg avgårde i full fart. På eldre trinn har man ikke så kontroll på postmappene, så da var det flaks at jeg ikke hadde noe viktig på programmet. Egentlig sto jeg klar til å sette meg ut siden det var ganske vindstille, men da måtte det droppes. Men vi har vel flere solskinnsettermiddager i vente.

2 kommentarer:

Tonemor sa...

Det så ut som et morsomt hefte.
Lykke til med lesingen av oppskrifter.
Ha en flott dag
Tone

Barbros lille atelier sa...

Så ut til å være mange morsomme oppsrifter der. Husker min bestemor hadde sånne mammelukkgrytekluter. Synes de var kjempefine:-)

Klem