lørdag 17. april 2010

Sommerkveldmamelukk

I dag kom endelig min vennskapsmamelukk fram til mottakeren, så nå kan jeg vise den fram. Jeg har gitt den navnet Sommerkveldmamelukk.

Jeg valgte å bruke et av mine favorittgarn i vennskapsmamelukken jeg skulle sende, for jeg syntes fargene passet både til hun som skulle få den (Ellen fra Ellens Heklekrok, selveste mamelukk-mamman), i tillegg til at det er farger jeg selv liker godt.

Det var sommeren 2008 jeg satt og strikket kluter med det melerte Muskat soft-garnet. Og mens jeg satt og så utover utsikten mot sjø og himmel, så jeg likheten. Akkurat de samme fargene gikk igjen i garn og utsikt, fra lyst nesten hvitt, til rosa, mot lilla, flere blåsjatteringer og til slutt de brunlige fargene. For meg ble derfor dette garnet noe jeg forbant med en sommerkveld ved sjøen.

Jeg festet noen maskemarkører til mamelukken, og gjemte karabinkrokene for at det skulle se penere ut. Men da så jeg hvordan en mamelukk er kjempeegnet til å feste nettopp maskemarkører eller kanskje ørepynt. Hullene er jo perfekte til å hekte ting og tang fast til oppbevaring!

Nå var det deilig å komme hjem etter en lang kveld ved fotballbanen. Jeg er speaker i sekretariatet hele helga, og nå var jeg ganske sliten og litt kald. Så nå blir det avslapning og pizza, og så skal jeg krype opp i godstolen med hekletøyet. Litt mamelukkhekling, og kanskje en annen type gryteklut blir påbegynt.

5 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Heklemamelukkene dine er veldig artige:-) Herlige farger!

Klem

Linda sa...

Kjempe lekker! Tror jeg må prøve meg på en mamelukk snart:-)

Jorunn sa...

Denne mamelukken var jo kjempelekker! Jeg har ennå ikke forsøkt meg på mamelukker jeg...

Birgitta sa...

Vilka fina mamelucker du virkat i så ljuvliga färger. Vilket roligt bytesobjekt.
Önskar dej en skön söndag.
Kram Birgitta

hisae sa...

Flott mamelukk i herlige farger. Ha en flott helg