mandag 5. april 2010

Hardangerlefser

På Påskeaften stekte vi Hardangerlefser på takke hjemme. Hver gang vi er på Folkemuseet må vi innom for å kjøpe nystekte lefser på Valdrestunet. Der står jentene med skaut og kjevler ut, og steker dem på takke over gruva.

Så skjæres de i fire snipper og selges, og vi smører på meierismør som smelter på de varme lefsene. Um, um! Hele familien måtte forsøke seg på kjevlingen, og vi har en fin elektrisk takke som vi har handlet på nett for en del år siden.

Etterhvert ble lefsene like gode som på Folkemuseet, og de ble spist varme med smøret som smeltet... Dagen etter spiste vi noen rester til frokost. Ikke like deilige kalde, men med smør og brunost var de likevel gode.

Her er oppskriften som Folkemuseet deler ut:

Vi brukte også byggmel til utkjevlingen, og det skal brukes godt med mel. Byggmel legger seg "oppå", så det er lett å børste bort melet underveis og når den stekes på takka.
(Oppskriften ga 5-6 store lefser.)

3 kommentarer:

Flittige hender sa...

Så flott, dette høres både godt og koselig ut. Så moro at dere fikk like gode lefser. Takk for oppskriften.
Det ligger en award til deg på bloggen min.
Klem fra Grethe :0)

Quiltefia sa...

Artig!! Har tenkt at jeg skulle gå på et kurs om lefsebaking, og kjøpe meg takke. Men så langt har jeg ikke kommet.... Artig at dere viser det!! Annek:-)

Sidsel sa...

Koselig påske aktivitet. Håper du bruker takka til mer enn lefser. Min brukes til pannekaker(supert for oss som er 8) lapper,burger,speilegg og bacon.... Og særlig På vår og sommer på terrassen.
Vi skulle også på folkemmuseet i forrige uke, men det regna begge dagene vi var ledige.....

Ha en fortsatt fin uke