mandag 30. juli 2012

Fine hyttedager

I forrige uke hadde vi noen fine dager på hytta på Sørlandet. Vi dro nedover i lett regnvær på mandagen, og kom fram på ettermiddagen. Noen timer senere kom Aina etter, hun hadde kjørt buss fra Oslo. 

 

Selvsagt drømmer man om finvær og sol på hytteferie, med utsikt til glitrende sjø, blå himmel og strålende sol. Tirsdagen var det imidlertid gråvær, men vi fikk utnyttet dagen likevel. Det var flere år siden vi var i Dyreparken sist, og noen tiår siden Aina var der, derfor tilbragte vi dagen der.


Vi ruslet rundt og så på dyrene i parken, bla den søte giraff-familien og hunnløvene som koste seg og innimellom gnagde på kjøttbein. Etter en tur i bobbanen spiste vi pizza i Kjuttaviga.


Vi rakk en tur opp til Kardemomme By også, og ble som vanlig imponert over anlegget som er helt i tråd med tegningene til Egner. Ifm 100 årsjubileet var en stor sandskulptur kommet opp, sikkert laget av sandkunstnerne som lager skulpturer i Kristiansand hver sommer.

 

Da vi kom hjem var været blitt ganske bra, og Andreas, Svein og Aina tok seg en fisketur. Det var faktisk eneste gang vi hadde fiskelykke i løpet av oppholdet, ellers var det bare maneter som kom på kroken.


Onsdagen var det blitt strålende vær, perfekt temperatur, så vi slappet av på plattingen hele dagen. Det ble sen grilling, siden vi ventet til Steinar kom kjørende fra Oslo.


Torsdag var det ny strålende dag, og vi holdt oss ute til sola gikk ned. Det er lite med naturlig skygge å finne på hytta, men jeg fant meg en strime skygge inntil hytteveggen som gjorde det litt mer behagelig å sitte med hekletøyet.


Denne kvelden stappet vi båten full med alle sammen, så vi fikk oss en liten tur ut på sjøen før neste måltid. God mat og drikke er en viktig del av hyttekos, og det er kanskje da man tar flest bilder. Denne dagen feiret vi Steinar som rundet de 60, og han har nok vært snill gutt siden bursdagsværet ble så flott.


Planen var egentlig å bli på hytta til lørdagen, men vi valgte å pakke sammen fredag ettermiddag. Det var spådd regn på lørdagen, og da tok vi heller siste døgnet i Vennesla med Sveins familie før vi dro hjemover til Oslo igjen.

Ingen kommentarer: