mandag 23. juli 2012

22. juli-markering et år etter

Vi skulle egentlig ha dratt ned til Sørlandet på hytteferie i går, men vi valgte å bli hjemme for å få med oss markeringen av årsdagen for 22. juli. På formiddagen og dagen fulgte jeg tv-sendingene, og synes det var veldig rørende å se overføringen av AUFs markering på Utøya.


Vi  dro sammen med Aina og Steinar ned til sentrum, og gikk først til Domkirken for å tenne lys og legge ned roser. Siden sist jeg var i byen har de anlagt et flott bomsteranlegg med bed og sitteplasser, plantet et tre og det var mange som la ned roser, andre blomster og tente lys i anlegget. Vi var også oppe og så på regjeringskvartalet, kransene som var lagt ned på morgenen, og vi hadde med roser dit også.


Det startet etterhvert å regne, men vi hadde heldigvis med både regntøy og paraply, og gikk mot Rådhusplassen. Vi fant oss en plass ved storskjermen ikke langt fra scenen hvor vi fulgte konserten.


Av de norske innslagene likte vi Halvdan Sivertsen og Vinni med Sommerfuggel i vinterland, men høydepunktet var selvsagt da Bruce Springsteen og Little Steven kom inn og sang We shall overcome. Det var en flott konsert, det eneste jeg savnet var allsang av Til Ungdommen.

 

Før vi dro hjemover stoppet vi ved riksløven ved Stortinget og la ned rosene våre. Det var samme plass vi la dem etter rosemarkeringen for et år siden. 


Nå er vi underveis til Sørlandet i bilen, og noen dager på hytta venter. Aina kjører nedover i buss, og Steinar kommer på onsdagen. Hvis værmeldinga slår til får vi litt finvær utover i uka.

Ingen kommentarer: