tirsdag 28. juni 2011

Sukkertøystripete skjerf med oppskrift

Et nytt sjal eller skjerf i herlige sukkertøyfarger er ferdig. Litt mindre enn det regnbuefargete sjalet jeg viste i forrige innlegg.

Garnet er Lana Grossa Meilenweit, farge Sunset, og er beregnet til sokker. Men det er mykt og deilig og ga fine striper til skjerfet.Noen har lurt på oppskriften til et slikt trekantsjal/-skjerf, og det er veldig enkelt. Regnbuesjalet strikket jeg på pinne nr 5, mens jeg har strikket dette på pinne nr 4. KnitPro-pinner med lang kabel er selvsagt smart å bruke.


Legg opp 5 m, strikk en omg rett. På neste omg: 1 r, 1 kast, 1 r, 1 kast, 1 r (midtmaske), 1 kast, 1 r, 1 kast, 1 r. Deretter gjentar du de neste to omg: Omg med kast: 2 r, 1 kast, r til før midtmasken, 1 kast, 1 r (midtmaske), 1 kast, r til det er to m igjen, 1 kast, 2 r. Sett gjerne en maskemarkør på midtmasken. Annenhver omg strikkes kun rett.
Du bør ha ca 400 meter garnet for å strikke et slikt sjal/skjerf. Kaunigarnet har 400 meter, og Lana Grossa-garnet 420 meter.

5 kommentarer:

farmormor sa...

Supre flotte sjal du har strikket. Nå vet jeg hva jeg skal bruke mitt kjempestore nøste med regnbue farget garn til!! Ha en fin kveld fra Heidi

Lene - The knitting needle sa...

Fint sjal, flotte farger:)

Siri @ Strikk og tøys sa...

Det garnet gjorde seg virkelig i et slikt sjal - flott!

Kort og Søm sa...

Kjempe fint, helt i mine farger! :O)

Anna sa...

underbara färger! :)