fredag 15. april 2011

Inspirasjonskveld med Sue Daley

I går da jeg gikk gjennom posten, så jeg at jeg hadde fått invitasjon til inspirasjonskveld hos Kathrines Quiltestue. Det passet ikke helt inn i planene, men heldigvis fikk jeg til å dra opp til Voksen kirke.

Denne kvelden var Sue Daley fra Australia hovedattraksjonen, og hun har revolusjonert pappsømmen med innføringen av limpennen. I tillegg kombinerer hun søm over papir og needleturn applikasjon. Hun lager mønsterpakker som inneholder alle pappmalene til et prosjekt, i riktig antall og med forskjellige former. I noen av pakkene ligger også akrylmaler med som brukes til kutting av stoff.

Sue viste fram alle sine lekre medbragte tepper, og fortalte om hvordan hun arbeider, og hvilke hjelpemidler hun bruker. Lange nåler som er mer behagelig for hendene, en liten rund, dreibar kutteplate som er smart når stoffene skal kuttes etter malene, applikasjonslim (påføres bare i små dotter), hun foretrekker polyestertråd til håndsømmen, for å nevne noe.

Kathrine hadde som vanlig flyttet store deler av butikkutvalget opp til Voksen kirke for kvelden, og det er alltid vakre og fristende utstillingsbord. En inspirasjon bare å gå rundt og se på dem!

Det var godt oppmøte også denne kvelden, men ikke så "stinn brakke" som sist. Dermed var det ikke problem med sitteplasser denne gangen. Jeg satt sammen med bla Anne/Quiltefia og datteren, så da ble det ekstra hyggelig prat i løpet av kvelden. Men ellers er det hyggelig uansett hvilket bord man havner ved, på disse kveldene er alle som gamle kjente, om man har truffet hverandre før eller ikke.

Det ble litt handlet denne kvelden også. Jeg prioriterte å kjøpe inn det meste av hjelpemidlene som Sue bruker, bla limstiften og den dreibare kutteplaten. Kjøpte noen mønsterpakker på små prosjekter (store tepper er ikke noe for meg), og to av dem inneholdt også noen av akrylmalene til kutting av stoff.

Hver sommer tenker jeg at håndsøm er tingen, og håper jeg får det til i år. Tror limstiften kan være til hjelp, så tråklingen elimineres, og har også tro på at bruk av akrylmaler og kutteplate vil lette forberedelsene. Det er ofte bøygen for å komme i gang - å gjøre alt klart for søm...

4 kommentarer:

Quiltefia sa...

Hei!! Jeg gleder meg til å se ferdige resultater!! Hyggelig å treffe deg!! God påske!! AnneK:-)

Kort og Søm sa...

Jeg hadde tenkt å dra, men det var et sameiermøte jeg måtte gå på samme dag.
Prøve å dra neste gang det er noe :O)
Det ser veldig hyggelig ut!
God påske,
klem Fredrikke

farmormor sa...

Jeg rakk heller ikke å dra. Dumt. Men tusen takk for titten på alle de fine bildene dine. Riktig god påske. Hilsen Heidi

Marit Johanne sa...

Spennende å lære og prøve seg på nye teknikker. De inspirasjonskvelden høres veldig fine ut.