mandag 7. mars 2011

5-mila ute i Marka

I går hadde vi en herlig dag i Marka sammen med sikkert 100.000 mens 5 mila gikk som siste VM-øvelse. Vi kom oss greit opp til Frognerseteren med t-banen. Det var tydelig mye trafikk, for det ble mye stopp underveis. Og da vi kom gående ned til Frognerseteren kokte det av folk overalt.


Vi gikk nedover i skogen for å finne en av de mange bakkene opp mot Frognerseteren, og fikk installert oss på en ledig plass. Og så begynte løpet, jubelen steg, og de første løperne kom i drivende tempo. For en jubel og bråk, av heiing, skriking og bruk av allslags bjeller, og flaggene ble sving i alle størrelser.


Innimellom hver runde satte vi oss, spiste Kvikk Lunsj, boller og drakk kakao, og det tok ikke lange stunden før løperne kom på nytt.


Petter og de norske løperne lå godt plassert, men aldri helt i tet, men vi ante at dette kunne bli en ny gulldag. Og for en fart alle har. Selv løperne som lå lengst bak klatret opp bakken i fin og rask stil.


Etter seks runder var det hele over. Da vi så Petter og de andre forsvant opp bakken, tok vi beina fatt og klatret oppover lia for å starte på veien hjemover. Oppe på Frognerseteren var det stopp, og da den siste danske løperen var passert kunne vi gå inn i løypa hver til vår kant. Da hadde vi alt fått med oss at det ble gull til Petter og fine plasseringer til de andre norske. Nesten ikke til å tro!


Vi spurte om råd, og tok beina fatt nedover Korketrekkeren mot Midtstua. Der fikk vi se teltlivet som har vært i Marka. Utrolig, telt på telt, folk satt enda ved bålene før nedriggingen startet. Og for et syn de tusenvis var da vi gikk, småløp, skle og ramlet i den gamle OL-akebakken. Voksne folk lo og ga seg over, satte seg ned og skled da det ellers kunne gått galt. Tenker nok alle barna som var i følget aldri glemmer denne dagen.

Nede ved Midtstua fikk vi se Midtstubakken. Busser gikk i hopetall og fraktet titusenvis ned til Majorstua. Vi var heldig og var ganske tidlig før de store skarene kom etter oss. På Majorstua gikk vi på Dolly Dimples og spiste pizza før vi tok t-banen hjem. For en jubeldag det hadde vært, og for noen fantastiske VM-dager!

2 kommentarer:

Marit Johanne sa...

Det var sikkert flott å være med og kjenne på stemningen!

Smykkas sa...

Jeg har fått rapport fra en av mine venniner som var i Oslo under noen av VM dagene. Det var en fantastisk opplevelse.

Men vi fikk tingene ordentlig med oss gjennom TV-ruta også. NRK gjorde en fabelaktig jobb.

Klem