fredag 14. august 2009

Ribbestrikkete kluter

Siden mange strikker kluter om dagen, viser jeg fram noen kluter jeg strikket i fjor sommer. Det var da klutefeberen tok meg. Den første gangen jeg deltok i hemmelig venn på Trådsnella, fikk jeg bla to nøster Mandarin petit sammen med oppskrift på ribbestrikkete kluter. Dermed måtte jeg selvsagt forsøke den varianten også.

Oppskriften har jeg ikke tilgjengelig her nå, men jeg har telt meg fram til antallet masker. Klutene strikkes slik:

Du skal strikke med to tråder Mandarin petit, bruker du et nøste, tar du fra begge endene. Ellers er det fint med to forskjellige farger, så det blir melert slik den rosa kluten er.
Legg opp 60 m på pinne nr 4 1/2. Start og slutt hver omg m r-m, slik at det blir en form for rillekant. (Noen tar m ved start og slutt løst av, det gjør ikke jeg.)
Strikk deretter ribbestrikk/vrangbord m 2 r, 2 vr osv, 2 r til slutt. Neste omg begynner selvsagt m 2 vr, 2 r osv, 2 vr til slutt. R først og sist på hver omg.
Strikk til du synes kluten er passe stor. Mine måler litt forskjellig, ca 25-30 cm. Du kan selvsagt også velge å legge opp flere m, eks 64 eller 68 m, så kluten blir bredere.

Jeg har forsøkt å strikke klut med en tråd Mandarin petit med "yndlingsmønsteret" mitt, en omg r, og en omg r og vr, med pinne 3 1/2. Må innrømme at jeg synes den ble litt i tynneste laget. Denne ribbestrikkete modellen synes jeg fungerer veldig godt med garn av denne tykkelsen.

I dag er været foreløpig nydelig, så det inviterer til uteliv. Det gjelder å utnytte de fine stundene! Regnet kom i går ettermiddag og kveld igjen, men heldigvis slapp vi unna tordenværet.

3 kommentarer:

Kreative Karoline sa...

Såå fine kluter ;D

Hilde Heimdal sa...

Så flink du er !!

Strikker du eller lager du noe i nostalgisk stil, lyse farger??

Hvis du gjør det og kansje har lyst selge noen i nettbutikken min så ta gjerne kontakt !!

Klem Hilde :o)

Laila -Karin sa...

Innom for å ønske deg en riktig fin helg.
Klem