søndag 7. juli 2013

Feriestart


Sommeren er godt i gang, og denne helga er det feriestart for meg. Fire uker skal jeg ha, og det blir turer til camping og hytte, så jeg håper på godt vær. En del hjemme blir det også innimellom, så vi tar ting på sparket.


For ungene startet ferien for et par uker siden, og på St. Hansaften måtte vi en tur ut til Høvikodden for å se på bålet i strandkanten. Grillingen tok vi hjemme, siden været var litt ustabilt.


For en drøy uke siden dro Karoline og Andreas til Skiathos med tante Aina og Steinar, og avreisedagen dro Svein og jeg på en liten helgetur til Vestfold. For 19 år siden var vi i Åsgårdstrand og feiret 5 års-bryllupsdag, bodde på pensjonat og så Munch-forestillinge i strandkanten om kvelden. Denne gangen bodde vi på Åsgårdstrand hotell, men lørdagskvelden dro vi tilbake til stranda nedenfor Munchs hus. 


Det var premiere på forestillingen Livets dans, og det var skikkelig regnvær. Så noen bilder fra opplevelsen har vi ikke, men her på gressbakken satt vi. Det var en flott forestilling som i sang, musikk og tablåer viste de mest kjente Munch-maleriene, og tiden hans i Åsgårdstrand. Anbefales veldig! Forestillingen spilles tom mandag kveld, så er du i området i løpet av helga eller mandagen, bør du benytte sjansen!


Søndagen skinte sola, så vi ruslet de få meterne bort til Munchs hus for å få et gjensyn med det. En riktig flink omviser fortalte mye om Munchs tid i Åsgårdstrand og livet hans ellers. Åsgårdstrand er en koselig liten by med hvite hus og velholdte hager, så det var koselig å rusle rundt.


Litt utpå dagen kjørte vi ned til Tønsberg hvor vi hadde et par timer på brygga. Det var overraskende lite folk på tross av det fine været, kanskje har ikke folk kommet ordentlig i gang med ferien enda. Lunchen var ferske reker, og det smaker alltid.

Den siste uka var delvis fri og litt avslutning av jobbingen før ferien. Ganske så ustabilt vær, så det har ikke vært så mye uteliv. Onsdag var jeg i sentrum på et minisnelletreff med Liss på Opus - det var kjempekoselig. Men fredag kom heldigvis finværet - da passet det bra med feriestart!

Ingen kommentarer: