tirsdag 13. mars 2012

Ungdom uønsket på Ski-treffet for scrappere

I høst deltok jeg på Ski-treffet i regi av Minne-hjørnet for første gang, og hadde det veldig trivelig. Meldte meg på alt da til vårens treff som foregår nå til helga. Har gledet meg lenge, og siden det var plasser ledig på treffet sendte jeg en epost for å melde på Karoline til lørdagen. Vi hadde også planlagt å gå på et par kurs.

I går fikk jeg svar, om at her var det 18 års grense, så hun kunne ikke delta på treffet. Jeg var nemlig "dum" nok til å skrive at min datter på 16 1/2 (snart 17) kunne tenke seg å delta på treffet hvis det var plasser ledig... Det ble noen eposter fram og tilbake, og jeg ringte i går ettermiddag etter å ha fortalt det til Karoline. Ingen av oss kunne forstå at det går an å sette en aldersgrense på 18 år, vil de unngå "barn" burde man i steden ha satt grensen på 16 eller 15 år. Begrunnelsen er at noen av deltakerne klaget i fjor høst fordi en 15 åring deltok, de har "frihelg" uten mann og barn, og vil dermed ikke ha andres barn rundt seg. Spørsmålet er om de som klaget mente at man skulle gå til slike ytterligheter i hva slags aldersgrense man setter. Ekstra spesielt er dette i scrappemiljøet, hvor det er mange utrolig flinke 15-16 åringer som driver med hobbyen, det ser man i både norske og utenlandske blogger. Nå skal det nevnes at Karoline kunne få "lov" til å gå på kursene (som selvsagt koster ekstra), det var selve treffet hvor man sitter i et lokale med scrappesakene sine hun ikke var velkommen. (Og vi skulle ikke overnatte, hvis det var noe problem når damene finner fram vinflaskene sine...)

Vesker til scrappehelgen var kjøpt inn, men jeg har valgt å melde meg av. Fikk telefon i formiddag, og bestemte meg i går for at jeg ikke ville delta selv hvis Karoline ble nektet deltakelse. Jeg støtter ikke opp om et treff hvor ungdom utestenges. Forstår godt at barn ikke nødvendigvis passer på et slikt treff, men takhøyden bør være såpass at voksne damer kan hygge seg også med ungdom til stede. Synes dette er en egokultur, uten tanke på rekruttering av yngre. Dem om det.

Karoline var da i alle fall velkommen til Bikuben på demodagen nylig med Tim Holtz og Dyan Reaveley, og jeg drar heller dit sammen med henne på kurs og andre tilbud de har framover. Gleder meg alt til kurs med Prima om to uker.

16 kommentarer:

Line Kristine sa...

Dette syns høres mildt sagt temmelig merkelig ut :/ Hvis de absolutt må ha aldersgrense så syns jeg 18 år er høyt. Uansett vil jeg tro at en ungdom som er med på sånne arrangement ikke lager noe bråk og uro. Skjønner godt at både du og Karoline ble skuffet. Flott at du markerer synspunktet ved å ikke dra du heller. Helt hull i hodet...

Brit sa...

Nei slike regler skjønner jeg meg lite på. Enig med første innlegg her- ungdom som deltar på slike treff er jo der for interessen sin og når de til og med er der sammen med mor er du jo et utrolig trivelig tiltak som alle burde støtte. Flott at du heller bruker energien på andre møter/treff som begge er ønsket på og som gir dere påfyll begge to:)

Tove sin strikkeside sa...

Det er bare en ting å si: de skulle skamme seg

Berit sa...

Heisan! Dette var trist å lese. Hadde skjønt det om det var snakk om småunger.....
Vi har nettopp arrangert Totentreff med flere deltagere under 15 år og det gikk supert! Alle var imponert over hvor flinke de var!! Og jeg har ikke hørt at noen har klaget på deres deltagelse.

Kanskje dere kan komme til Toten på vårt neste treff :) mest sannsynlig blir det i September :)

Maije sa...

Hei. Kjenner jeg blir så provosert av slike "dumme" regler. Ungdommer med sunne interesser bør man støtte, og ikke utestenge! Flott at du markerer dette med å melde deg av. Vi har godt av å omgås med hverandre uansett alder, da får vi noe å strekke oss etter alle sammen. Ha en fin dag:)

Evy sa...

Folk som melder seg på slike treff gjør jo det for de har interesse av å være der og lære nye ting, uansett alder. Skjønner jo godt at "barn" ikke er velkommen som bare "følger med" pga barnevaktmangel el, men en 17 åring melder seg jo på pga interesse.
Skjønner godt at du meldte seg av og heller finner andre kurs! Følger med på bloggen og vet at dere er superflinke begge to. :-)

Scrappelise sa...

Hei!
Skjønner godt at dere er skuffet over regler som utestenger ungdom! Jeg var på Totentreffet i helga og der var det flere unge deltakere hele helga. Jeg tror de fleste var der uten pårørende også. Absolutt ikke noe problem med dem, tvert imot! De var så søte, høflige og rolige. Det var bare moro at der! :-) Kanskje vi møtes på neste Totentreff?

Elin sa...

HUff dette hørtes trasig ut! Alle må jo begynne et sted, og en genuin interesse for papir, uavhengig av alder, er værdt å støtte opp :) Jeg var også deltager på Totentreffet sist helg, og der hadde vi et "ungdomsbord" med fantastisk kreative flinke jenter.. Ingen problem, bare trivsel. Synes du er sterk som står på ditt og velger å melde deg av, det står det respekt av.

Meta sa...

Horribelt! Selv om damene der har fri fra mann og barn,bør de ikke være helt egoister. Blir sjokkert over slik oppførsel.Hadde det vært snakk om småunger,javel.Men ikke når det er en ungdom med stor interesse.
Jeg hadde også meldt avbud.Til og med i sympati...

Klem fra Meta

Karin Dahl sa...

Synd å utestenge ungdommen, for vi trenger jo noen som kan ta over etter oss. Så på Kråketreffet jeg er med å arrangere 8-10 juni har vi ikke satt noen aldersgrense.
Kråketreffet skal holdes i Mosse- området (Rygge).Vet det kommer flere unge på vårt treff. Så her er takhøyden like stor for oss alle.
Syntes dere var tøffe som meldte avbud og ikke dro.
Clemzy Karin D

trine sa...

Her var det mange meninger fra mennesker som ikke deltok på Ski-treffet i høst. Dere vet jo ikke hvorfor aldersgrensen ble satt og ikke hva vi opplevde der som treff deltakere. Lurt å sette seg inn i saken før man mener så mye. Jeg er også deltaker på Toten-treff og der har det ikke vært noe problem. Men av ulike saker så ble det et stort problem i høst på Ski-treffet. Vi andre som er på treffet skal vel ikke få ødelagt våres treff helg pga barn som ikke har lært å oppføre seg!!!!

Sjekk saken før dere engasjerer dere så veldig og tenk over at vi betaler for å få en hyggelig treff helg.
Trine.

Stine Dahl sa...

Jeg var deltager på Skitreffet ifjor og erfarte hva som skjedde og hvorfor de har hevet aldersgrensen. Det vi må huske er at flesteparten av dagens ungdom er flotte mennesker, men innimellom er det noen som trenger faste rammer og hvor de som har ansvar for ungdommene ikke klarer å gi dette. Aldersgrensen ble hevet for at det ikke skal ytes forskjellsbehandling ut fra hvem du er. Man kan ikke si ja til Halvorsen og ikke Jensen. Så det finnes sider av denne saken som ikke er kommet frem. Jeg har deltatt på Totentreff m flotte ungdommer som har ansvarsfulle foreldre og det har gått fint, og jeg har deltatt på treff hvor deltagelse av ungdommer ikke har fungert. Husk at vi mennesker er forskjellige og alle er unike;)Og det er mange grunner til at regler settes og det må respekteres...De settes for å få til flotte treff, hvor alle mest mulig fornøyde.

Heidi sa...

Jaja, jeg var til stede på Ski-treffet i høst, og må si at jeg ikke registrerte noen "problemer". En del av trefftiden var jeg riktignok på kurs, men jeg var jevnlig i hovedsalen. Riktignok ikke på nettene, da dro jeg hjem. Pussig at det skal ha vært SÅ mye forstyrrelser av én ungdom, og at det hele tiden skjedde i de timene hvor jeg ikke var til stede i salen. Det er individuelt hvordan man ser forhold rundt seg som "problemer".

Men det blir temmelig søkt å hevde at man må ha vært til stede på et treff for å kunne ha et prinsipielt syn på om ungdom på nesten 17 år skal utestenges fra et treff.
Er det SÅ store problemer med noen få, få ungdom og noen få, få foreldre ikke klarer å sette grenser, kan arrangøren ta affære når det skjer. Det er mer realt enn å utestenge alle ungdommer hvor det er minimal sjanse for problemer.

trine sa...

Jeg var den som hadde dette barnet på scrappe plass ved siden av meg. Vi får utdelt en liten plass hver. Min plass var tilgriset med blomster jord og mat. Hun brukte plassen min som sin til utstyr og rot. Jeg fikk ikke laget noe særlig og ikke slappet av var hele tiden redd for å få ødelagt mine ting og prosjekter. Hun ble snakket til gang på gang uten noe resultat så dette er årsaken dessverre.
Jeg har ikke noe mot barn og ungdom har 5 stykker selv, men dette var ekstremt. Jeg er lei for at det gikk utover ditt barn.

Heidi sa...

Trine, det forstår jeg du reagerte veldig på. Det er en ekstrem oppførsel, som vel de færreste små barn også ville hatt.

Men dessverre gjør ikke det at jeg synes det på noen måte er riktig å sette en 18 års grense. Man kan ikke sette en regel basert på unormal dårlig oppførsel fra et barn som antakeligvis må ha store problemer, og la det gå utover ungdom på nesten 17 år. Som jeg skrev over, må man reagere der og da. Her ville det riktigste vært og refundert deler av deltakeravgiften og bortvist mor og barn. Hvis man er redd for at det skal gjenta seg, kan det ikke være noe problem å notere opp hvem som ikke kan delta på framtidige treff basert på dårlig oppførsel. Ingen har rett til å delta og ødelegge for andre. Men det kan ikke være slik at man kollektivt straffer andre normale ungdom og utestenger dem.

For å si det sånn, min datter har aldri hatt en slik oppførsel, selv ikke da hun var bitteliten. Og ingen mødre med selvrespekt ville ha tatt med et barn med så store problemer. Og jeg synes vel også det er lenge siden min nesten 17 åring var et barn, hun er en ungdom, og det er den aldersgruppen jeg mener bør få delta på denne typen treff.

Jorunns hobbyblogg sa...

heldigvis er det mange andre treff man kan melde seg på, at en skal få ødelegge for så mange er ille!!

- min er faring er at noe av det som gjør scrapping spesielt er at man kan holde på flere generasjoner sammen!
Jorunn