lørdag 30. januar 2016

Ord for ord - rad for rad hos Fru Kvist

På onsdag var jeg på åpen kveld hos Fru Kvist Bok & Glede med tema Strikk uten oppskrift - inspirasjon til interiørstrikk med din egen vri.


Irene Nygårdsvik var på besøk og presenterte boken sin, Ord for ord - rad for rad.


I tillegg hadde hun med modeller fra boken som hun viste fram, i tillegg til at hun leste opp små dikt og kloke ord fra boken.


Ord for ord - rad for rad er ingen vanlig håndarbeidsbok med oppskrifter. Den har derimot mange vakre og inspirerende bilder og dikt og kloke ord om strikking og livets opp- og nedturer. Irenes strikketøy er mye i riller, med blanding av mange farger og kvaliteter. Hun lager hovedsaklig interiørprodukter, tepper, puter, kluter og stoloverkast. Når teppene får en teflekk, får den en lapp som gjør teppet enda mer spennende. Og da vi lurte på hvordan hun fester alle trådene på teppene, løser hun det med å sy sikksakk med maskin og klippe av trådendene. Så får man en fin bølgekant samtidig. Noen av teppene får påsydde kanter av tekstil, gjerne brodert navn eller en hilsen til mottakeren.


Boken var helt spesiell, den skal leses fra begge sider, mot midten. Jeg ble i alle fall inspirert, ikke minst av alle mulighetene i rillestrikk, hvor man virkelig kan la fargene spille hovedrollen.


Ellers var det veldig koselig å være på åpen kveld hos Fru Kvist Bok & Glede, jeg tar nok turen flere ganger. Vi sitter i "garnetasjen" i butikken, og det er koselig og intimt - nesten som å være hjemme i en privat stue. Følg med på Fru Kvists Fb-side om arrangement framover. Disse to bildene har jeg lånt fra siden hennes, jeg sitter med strikketøyet på det siste.

1 kommentar:

Edny sine puslerier sa...

Veldig kjekt med ny inspirasjon;) Det er ofte puffet man trenger for å komme seg videre.