søndag 17. januar 2016

Feiringen av 25 år med kongeparet vårt

I dag er det 25 år siden kong Olav døde og vi fikk en ny konge. I dag var det stor feiring og jubileumsfest i Slottsparken, på Slottsplassen og på Karl Johan og Universitetsplassen. I likhet med dagen for 25 år siden var det et fantastisk vintervær med blå gnistrende himmel og strålende sol. Men kaldt, så det gjaldt å kle seg godt!


Slottsparken var i sin vakreste vinterskrud, og det var laget et flott vinteranlegg for barna i både parken og på Slottsplassen. Akkurat i det vi ankom parken kom det kongelige følget ut med kongen og dronningen i front, omgitt av sikkhetsvakter, presse og folket i salig blanding.


De tok seg flere runder rundt i skiløypa sammen med barna. Prins Sverre Magnus ledet an, foran prinsesse Ingrid Alexandra, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit.


Det var ganske spesielt å være så utrolig nærme dem, her er Svein langs løypa og ser på kronprinsparet.


Etter å ha gått på langrenn, prøvde kronprinsfamilien seg på å skyte med laser, godt hjulpet blant annet av Tora Berger.


På Slottstrappa var det rigget til et flott anlegg med rail, hvor ungdom boltret seg på skibrett og ski på "rekkverket". Andreas syntes det var ganske så kaldt, så han valgte å dra hjemover, og Karoline kom ned til sentrum og "vekslet" med ham.


Vi tok en liten kakaopause med boller og Kvikk Lunsj ved Märtha-statuen i Slottsparken, før vi ruslet ned til Karl Johan og Universitetsplassen. Karoline frøs, så vi varmet oss inne i eventyrlavoen.


Avslutningen på dagens program var en festforestilling i Universitets aula, og hele den kongelige familie gikk fra Slottet til Universitetet. Langs Karl Johan sto folk, og gardister i vinteruniformer sto giv akt. I spissen for familien sin gikk kongeparet, kongen i fin form og dronningen i en flott ny vintercape. For et flott kongepar vi har!


For 25 år siden etter at kong Olav døde var Svein og jeg sammen med tusenvis av andre på Slottsplassen og tente lys til minne om ham. Det var laget til en liten plass ved slottstrappen med islykter som var tent, og da gikk hjemover tente vi et nytt lys til minne om kong Olav. Den gangen trodde vi ingen kunne erstatte ham som landets folkekonge, men kong Harald har nok blitt en minst like stor folkekonge, i tillegg til at vi har en fantastisk flott dronning. Dette ble en flott og minnerik jubileumsdag - i gnistrende kaldt og strålende norsk vintervær.

1 kommentar:

Brit Strikkenerd sa...

Da var vi på samme plass i dag. Vakker fest og flott å få med seg:)