onsdag 27. januar 2016

Fru Kvist - en godtepose med inspirasjon

Det er ikke ofte det åpner nye butikker i Oslo som selger garn. I november skjedde det, men jeg oppdaget butikken først i forrige uke via Fb, og besøkte den på mandag.


Fru Kvist holder til over to etasjer i Dammgården i Øvre Slottsgate 6, og er en inspirasjonsbutikk med garn, håndarbeidsbøker, utvalgte bøker innen skjønnlitteratur og poesi.


Da jeg var innom på mandag traff jeg Berit, daglig leder, ei koselig dame som har jobbet mange år i forlagsbransjen før hun åpnet butikk. Hun har bakgrunn fra Aller Forlag, og fortalte at butikken først og fremst skulle være inspirerende, nesten som et ukeblad i butikkformat.


Butikken har utvalgte garnkvaliteter fra Dale, Du Store Alpakka og House of Yarn, og fører også pinner og utstyr fra KnitPro. Oppe på garnhyllene er et godt utvalg av de siste håndarbeidsbøkene, både innen strikk, hekling og søm. En god del egne oppskrifter har de også, i tillegg til at de som ikke strikker og hekler kan få kjøpt ferdige pulsvarmere og grytekluter.


Nydelige knapper ligger rundt i skåler, nesten som godteri, så her kan man finne tilbehør til håndarbeidet. I tillegg har Fru Kvist gammeldags og nostalgisk leketøy.

Fru Kvist Bok & Glede er en butikk jeg kommer til å dra jevnlig innom, både for å handle og for å få inspirasjon og en hyggelig prat. Er du på Oslotur anbefaler jeg at du tar turen dit!

5 kommentarer:

Marit sa...

Dette høres ut som en ordentlig godtebutikk.
Må nok innom der en gang jeg er østpå.

Edny sine puslerier sa...

Så kjekt med en skikkelig friste- og fråtsebutikk. Det må jeg prøve å huske neste gang jeg skal til Oslo.

Line Kristine sa...

Hm... Spørs om jeg må ta meg en tur innom der når jeg skal til Oslo til sommeren ;)

Ruths datter sa...

Sånne butikker er absolutt snopebutikker. I like

Birgitte sa...

Dette så ut som en flott butikk, helt i min stil! Så gøy at du viser :)