onsdag 13. januar 2016

Juletid og nytt år

Vi er alt kommet langt inn i det nye året, og jeg rakk aldri å legge ut noen bilder fra julefeiringen og romjulsdagene. Men bedre sent enn aldri... Den siste tiden før jul var travel. Etter at skolen var slutt, skrev jeg tre arbeidskrav som skulle leveres. Og da det var unnagjort var det alle julekortene som sto for tur. Men jeg rakk å lage 47 julekort og fikk dem avgårde i tide sammen med julebrev.


På Julaften var Mamma hos oss som hun pleier. Vi koste oss med ribbe med tilbehør og selvsagt pakkeåpning utover kvelden.


Vi forsøker å få tatt et familiebilde hvert år, så bruker Mamma det når neste års julekort skal sendes.


Myrtel måtte også være med på poseringen foran juletreet. 


Både 1. og 2. juledag var Mamma hos oss. Vi slapper av disse dagene, har sen frokost, kler oss avslappet, prøver ut julegavene, og koser oss med julens koldtbord og rester etter julaftensmiddagen.


Mandag dro vi avgårde til Vennesla for et kort romjulsbesøk, og på veien ned fikk vi en litt følelse av vinter. Det hadde kommet et nytt hvitt lag hjemme også, men det var mer snø på Sørlandet.


Det var koselig å besøke Sveins mamma, pappaen hans har kommet på sykehjem, og vi fikk besøkt ham flere ganger. Selv om besøket var kort, rakk vi å møte flere i familien, i alle fall de som var hjemme. Karoline hadde jobbvakt i skobutikken hvor hun jobber, så hun fikk ikke vært med denne gangen.


Kalkun handlet vi inn tidlig på mandag før vi dro og satte til langtining i kjøleskapet, så den var klar til Nyttårsaften. Hvert år koser vi oss med kalkun med masse stuffing og deilige hasselbachpoteter. Mamma var hos oss på nyttårsaften, men dessverre var hun veldig plaget av ryggvondt som hadde gått ned i beinet, så hun kunne nesten ikke røre seg. Derfor orket hun ikke komme til kalkunrester 1. nyttårsdag, men til gjengjeld kom Martin, Karolines kjæreste. 


Jeg hadde en lang juleferie, og hverdagen startet igjen med første dag på skolen 6. januar. Da hadde sprengkulda kommet, og det var nesten vondt å være ute, så kaldt var det. Dagen etter begynte jeg på jobb igjen, og kledde på meg flere lag med ull, og hentet fram den tykke, lange Skappelgenseren i dobbel alpakka. Alle damene i familien fikk Kari Traa-ullundertøy til jul, jeg hele tre sett, og det har vært deilig når det har vært så kaldt.

Etterhvert har snøen kommet, og kulda holder seg, så vinteren kom da til slutt. Snøen og vinteren kommer alltid, selv om vi noen ganger nesten gir opp håpet... På skolen har jeg startet på en flere uker lang eksamensperiode med gruppearbeid i KKK-fagene (Kunst, kultur og kreativitet) hvor vi skal ha tre praktiske eksamener. Onsdag skal vi ut og lage Land Art (utendørskunst) i snøen, da gjelder det nok også å kle godt på seg... Etterhvert skal vi også lage og vise to forestillinger i drama og musikk, før vi til slutt skal ha en muntlig eksamen i gruppe. Vi holder på helt til påske, så det er en intens og lang eksamensperiode på hele ti uker før vi tar ferie igjen.

Ingen kommentarer: