søndag 19. juni 2016

Utestrikking i Frognerparken på World Wide Knit in Public Day

Lørdag 18. juni var det World Wide Knit in Public Day, eller på norsk Internasjonal dag for strikking i det offentlige rom. Jeg deltok på Vanja Blix Langsrud fra Vanjastrikk sitt arrangement i Frognerparken sammen med 30-40 andre strikkeglade.


Vi satt sammen på gressplenen rett ved fontenen i Vigelandsparken.
Dette bildet har jeg fått låne av Ellen Andresen. 


Da jeg kom gående gjennom parken var det ikke så vanskelig å se hvor strikkedamene befant seg. Vanja hadde nemlig annonsert at hun hang oransje blomsterkrøllnett på en staur, og det lyste opp flere hundre meter unna. Ellers hadde hun med seg både koftemodeller, kalendere og nett som det var mulig å kjøpe, alt smart fraktet i en trillebår.


Bortsett fra Vanja, kjente jeg ikke andre, men så kom Else Elise gående som jeg både kjenner fra gamle dager i Noregs Ungdomslag, og i den siste tiden fra Amandaprosjektet og treffene på Egon. Hun sitter foran meg. Men ellers blir man fort kjent med nye - alle håndarbeidsdamer er jo koselige.


Noen satt på tepper og noen på stoler, jeg hadde i tillegg med meg et sammenleggbart IKEA-bord. Helt vanlig for meg å drasse med meg det når jeg tar med strikketøyet på for eksempel stranda, så selvsagt måtte det også med til parken :) Dette bildet har jeg fått låne av Vanja. Vi fikk besøk av fotograf og journalist fra Familien, i tillegg til at det ble filmet til noe som etterhvert kommer på YouTube. Så da kan vi snart ses og høres både her og der med snakk, latter og pinneklirr.


Og tenk, så hadde Vanja med seg noen modeller som hun kunne selge til oss. Og jeg kastet meg selvsagt over den mest fargerike, en Festivalkofte i turkisgrønn og lime. Måtte jo sjekke om den passet, og i mangel av speil, fikk jeg tatt et bilde :) Her kan man forresten også skimte Strikkelykke-kjolen som jeg har kjøpt fra Lovely Planet.


Jeg var kjempefornøyd med koftekjøpet, midt i blinken til bruk på kjølige sommerkvelder. Etterpå har jeg funnet ut at den er strikket av Matilde Juveli. Da vet du hvor koften har havnet :) Oppskrift på Festivalkofta står i Koftefestboken.


Jeg hadde selskap av Hanne og Anne Line, og jeg måtte selvsagt beundre det utrolig vakre teppet Anne Line har laget i dominostrikk.


Ringen av strikkedamer ble stadig utvidet. Og midt i ringen lå Vanjas kofter utover gresset og pyntet opp. I starten av treffet fikk vi selskap av en amerikansk dame som hadde lest om treffet, og hun strikket med selvspunnet garn fra egne sauer. Det var slett ikke bare damer på treffet. Vi fikk selskap av flere menn, men en satte seg også ned med strikketøyet.


Vi trodde først vi hadde fått selskap av amerikanere, men det viste seg etterpå at de kom fra et cruiseskip medbragt strikketøy. Tre fra England og en fra New Zealand, og der var det også en mann som tok fram strikketøyet. Riktig en munter gjeng var det, og de fikk jubel da de viste fram to fargerike skjerf hvor et norsk flagg var i startfasen.


Det var mye fint som ble strikket, og mange hadde på seg flotte kofter. Her er det litt teknikkprat, tror Vanja gir litt gode råd om monteringen her :) Det var noen kjempekoselige timer, og neste år samles vi igjen på samme gressplenen. Takk til Vanja for at hun tar initiativ til arrangementet! På gruppa hennes Vanjastrikk er det blitt lagt ut bilder fra andre små og store arrangement som har vært blant medlemmene.


Jeg fikk med meg Vanjastrikkalender 2016 som selges for 50 kr i Vanjas nettbutikk, Vanjastrikk. Selv om vi snart er halvveis i 2016 er oppskriftene like fine. Der kan du også få kjøpt et oransje Blomsterkrøllnett, kjekt til et av strikkeprosjektene dine.


1 kommentar:

Ugla sa...

Ser ut som dere hadde det veldig koselig. Hadde planer om å komme en tur jeg også, men tiden strakk ikke til.
Lekker kofte du kjøpte!