mandag 27. juni 2016

Juni og midtsommer

Det er utrolig deilig med ferie fra skolen etter at eksamen i ledelse ble levert inn natt til 7. mai. Selv om jeg jobber ut juni, har jeg hatt feriefølelsen med masse ledig tid som bla er brukt til håndarbeid.


Det var en travel tid med eksamensforberedelser, og vi hadde kun et par intense uker med forelesninger, så det ble mye pensumslesning på egen hånd. Da eksamen var levert om natten, sto jeg tidlig opp dagen etter for å dra til Stortinget for å følge behandlingen av Barnehagemeldingen.


Det hadde i lang tid vært et barnehageopprør pga regjeringens Barnehagemelding som vektla læring framfor lek, men heldigvis hadde mange politikere oppfattet viktigheten av barnas lek, og forslagene om språknorm og utbyttebeskrivelser ble nedstemt. Mange politikere snakket også varmt om at man framover må prioritere en bemanningsnorm, og etterhvert også en pedagognorm. Etter behandlingen i Stortinget var det feiring i Utdanningsforbundet med kake og mingling.


St. Hansaften pleier vi å feire ved sjøen med grilling, og i år dro vi til Hvervenbukta.


Vi koste oss med grillmat på gresset. 


Sankthansbålet ble tent på stranda ved nitiden. 


I år var det konsert med Finn Kalvik oppe ved kunsthåndverkerne, og det ble et nostalgisk gjensyn med flere av sangene jeg husker godt fra ungdomstiden.


Etterpå var det mulig å få signert cd'er. 


Lørdag dro Svein og jeg på en liten bytur. Lunsjen ble spist på Baltazar, et utrolig koselig spisested i Basarhallene ved Kirkeristen bak Domkirken.


Maten smakte som alltid godt.


Tidligere i juni skjedde tragedien i Orlando, og jeg var nede ved den amerikanske ambassaden og tente lys og så på alle regnbueflaggene, hilsener og blomster som var plassert der.


Denne lørdagen var det prideparade i Oslo, og for første gang var vi nede i sentrum og så paraden.


Det har vært mye tid til håndarbeid i juni, og i år har jeg prioritert å strikke ting til meg selv.


Gult er kult!

Ingen kommentarer: