søndag 1. november 2015

Håndarbeidstreff i Nydalen

Det har vært stille på bloggen en del uker, hvor jeg har vært opptatt med studier og jobb. Men i går var det håndarbeidstreff i Nydalen i regi av Familien og nettstedet Tusen ideer. I flere år var jeg medlem på det første Trådsnella på det gamle forumet Norge123, og var da på to landssnelletreff som ble arrangert på Plaza og Bristol. Vi var en gjeng med gamle ex-sneller som var sammen på treffet i selskap med 200 håndarbeidsglade damer som fylte 1. etg. i Egmonts lokaler i Nydalen.


Vi hadde stor plass ved masse bord i kantineområdet til Egmont, og vi fikk også god tid til skravling over strikkepinnene. Det var førsteønsket vårt da arrangøren spurte hva vi aller helst ville ha på treff når de var på planleggingsstadiet. Vi fikk selvsagt goodiebag da vi kom, og baguett, kake, kaffe/te og mineralvann var inklusive i treffprisen.


I Egmonts inngangsparti er det en stor trapp, og den og området ved siden av ble brukt når det var foredrag og visninger. Her er noen bilder fra Tine Solheims kreasjoner, hun viste både strikk og søm. Har heldigvis sybøkene hennes, Magisk søm og Sy magisk, og alle program av Symesterskapet er på tape, så nå MÅ jeg snart finne fram symaskinen. Fikk iallefall masse inspirasjon etter å ha sett kjempefine kjoler på catwalken! I tillegg stiftet vi bekjentskap med redesigneren Kristin Elise Halkjelsvik, som viste utradisjonell styling av strikkeplagg, og eksempler på småsprø bruk av gamle broderier, bla komplette gamle broderte klokkestrenger som belter for å nevne noe. Vanja Blix Langsrud og Tone Loeng hadde to foredrag om boken som snart kommer ut. Det var også tilbud om to forestillinger med strikkekino, hvor Staying alive ble vist, men jeg ville ikke miste noe trefftid. 


Det var godt utvalg av bøker, garn og annet å handle, dette var plassert i egne rom, ikke der vi satt. Jeg falt spesielt for modellene til Kristin Wiola Ødegård fra boken Lek med tradisjoner. Hun har virkelig lekt med tradisjonene når hun lager heklete bunadssøljer pyntet med perler og gamle tiøringer. Her kan man få flotte 17. mai-antrekk med bruk av kofter og nydelig sydde skjorter og stakker. Likte godt fargene i Wiolakofta! Sidsel J. Høivik viste fram Vaffelkofte og Fritt etter Bøvertun fra boken sin Vakker strikk til alle årstider. Hun er en mester med detaljer i broderi, perlesøm og hekling.


Denne gangen slo jeg meg virkelig løs i bokhandlingen, hele ti bøker ble med meg hjem. Jeg har kost meg på søndagsformiddagen med å bla gjennom dem, her er det inspirasjon i bøtter og spann!


Treffarrangøren samarbeidet med Amandaprosjektet og samlet inn mammakluter til premature babyer. Vi fikk lodd for å levere inn klut(er), og det ble trukket flotte premier da treffet var slutt.
Jeg er storfornøyd med helgas treff, og det virker som Egmont satser på å arrangere nytt treff neste år, da antakeligvis også med workshops. Så sant jeg er kjapp nok med påmeldingen, skal jeg garantert dit!

3 kommentarer:

Mayen sa...

Så herlig! Heldiggris! Så også bilder fra arrangementet som "Familien" har lagt ut på facebook. En av jentene i syklubben var der, vi andre var desverre opptatt denne helga, så vi gleder oss veldig til å få rapport neste uke ;o)

Rigmor S Volden sa...

Heisan, en veldig koselig og meget fin blogg du har skrevet Heidi :) du har jo fått med alle detaljer også :) trivelig å treffe deg igjen - ja vi får satse på at det blir flere treff :)

Kort og Søm sa...

Det hørtes veldig hyggelig ut :)

Og gurimalla så mange fine bøker du har fått deg!!
Skal du strikke noen av koftene?

Ha en fin uke :)