søndag 15. november 2015

Tårer for Paris

De siste dagene har hele verden sørget med Paris' innbyggere. Utover fredagskvelden og natta fulgte vi sjokkert med på de grusomme hendelsene, og det var uvirkelig og skremmende.


Alt fredagsnatta ble de første lysene tent utenfor den franske ambassaden, og utover lørdag ble stadig flere lys tent, buketter, blomster og hilsener plassert ut. Vi tok turen etter at mørket hadde senket seg, og det var betagende vakkert med lysene og ikke minst de røde og hvite rosene som var stukket inn i tujahekken. Jeg valgte å plassere rosen min ved den rørende hilsenen fra et barn, med det franske flagget malt på siden av tegningen av et lite barn.


Facebook er fylt med profilbilder med det franske flagget, og om kvelden tenner vi lys for å vise at vi tenker på og sørger med det franske folket og de pårørende. Her til lands oppsto dette da kong Olav døde, og det var viktig i sorgprosessen etter 22. juli. Men det er allmennmenneskelig og vises over hele verden - behovet for å gi uttrykk for en kollektiv sorg, og vise omtanke for de som rammes. Kanskje spesielt når vi skal ta inn over oss hvor gruvekkende den menneskelige ondskap kan være. Ingen kommentarer: