søndag 6. september 2015

Stor giverglede til flyktningene

Den siste tiden har vi alle blitt opprørt av bildene gjennom media som viser den store flyktningekrisen. Man kan føle at man ikke kan bidra med noe særlig, men frivillige som har tatt i bruk sosiale medier har ført til stor oppslutning og engasjement over hele landet. Raskt har mange frivillige organisert hjelp hos flyktningemottak og PU, og det har ført til at tusener av andre har fulgt opp med å strømme til ulike innsamlingslokaler med klær, leker og annet. Fb-gruppen Refugees welcome to Norway har fått titusener av medlemmer på få dager, og det er opprettet lokale grupper over hele landet. Her i Oslo varte innsamlingen på Tøyen i regi av RWTN bare fram til torsdag før den måtte stenges pga for stor pågang, men alt denne helga har en ny stor innsamling startet opp. Terje Bratland, som i sin tid var initiativtager til rosetoget etter 22. juli, har lånt store lokaler fra Undervisningsbygg som nå står tomme etter snekkerlinja på gamle Sogn videregående skole, og har tilgang til dem i minst fire måneder framover.


I dag var Svein og jeg oppe med en eske med vintertøy, hvor en genser i Freestyle-garn også ble med. I sin tid strikket jeg den til Andreas, men så har den blitt liggende ubrukt. Planen var at jeg skulle brodere ManUs logo på den, men det fikk jeg aldri rotet meg til, og genseren har selvsagt blitt for liten. De fleste av oss har fine og brukbare ting som nå finnes fram, og givergleden er mye større enn mottakskapasiteten er. Det bør ikke være noe problem å få dekket de fysiske behovene de nyankomne flyktningene har, med alle klær, leker, hygieneartikler, kjøkkentøy osv som nå samles inn.
Men for å bli inkludert i et samfunn er det viktig med de mellommenneskelige møtene. Geitmyra matkultursenter arrangerer Syrisk familiemiddag neste søndag hvor kvinner fra Torshov transittmottak kommer for å lage mat, og hvor det er mulig å donere kjøkkenutstyr og leker til flyktningefamilier. Skulle veldig gjerne vært der, men skal i dåp den søndagen. Det er sikkert verdt å ta turen, hvis du er i nærheten av Geitmyra. 

Ingen kommentarer: