lørdag 7. februar 2015

Rosa sett til Amandaprosjektet

På slutten av fjoråret begynte jeg å gå på treffene til Amandaprosjektet på Egon i Oslo. Det arrangeres annenhver uke fra kl 17.30, enten på mandager, tirsdager eller onsdager. Vi har faste bord, og flere kommer langveis fra med tog og buss.

For lenge siden hadde Tove Fevang en Påskenøtt i Amandaprosjektet. Hun hadde fått noen store garnfedd fra Sandnes med rosa 2. sorteringsgarn, som var nøstet opp. Nøtten gikk ut på å gjette hvor mange nøster det ble av et fedd. Jeg var en av de som gjettet riktig, 40 nøster av et fedd på 20 kg, og fikk fem nøster i posten.


Jeg startet ganske raskt å strikke et enkelt skråstrikket babyteppe i riller, og her kan man se at garnet er litt melert. Egentlig veldig fint, men altså 2. sortering. Teppet ble relativt stort, tror det var ca 80x80 cm.


Strikket spiralsokker og en lue, etter oppskrift fra Tove Fevang. Denne oppskriften ligger i Fb-gruppa til Amandaprosjektet.


Pleier å avslutte med en heklet pikotkant rundt disse enkle skråstrikkete teppene.

Teppet ble liggende riktig så lenge på vent, men nå er det avlevert, og ender i en seng på enten Rikshospitalet eller Ullevål.

Ingen kommentarer: