onsdag 14. januar 2015

Julekort 2014

I går var det 20. dag jul, så egentlig siste sjanse for at jula er slutt. Det er lenge siden juletreet, nisser, julekrybbe og engler ble ryddet bort, men jeg har helt glemt å vise fram julekortene jeg lagde. Jula 2013 ble det ikke noen selvlagede julekort, alt ble kjøpt i London, men dette skoleåret forsøker jeg å sette av litt tid til håndarbeidsaktiviteter. Så her kommer julekortene:


Starter med det minst "julete" av kortene. Siden jeg har litt begrenset tid til å lage julekort og sender en del, måtte jeg rasjonalisere litt. Jeg kjøpte et klippeark på Panduro (Calambour) med fire motiver som ble brukt, og det ble åtte kort av hver. Dette kortet har Bazzill French Vanilla kartong, motivarket er Silent Night - Snowfall fra Pion, jeg har brukt blonde og bånd fra Stoff og Stil, blomsten er fra Storyteller. Alle kanter er svertet med Distress Ink - Vintage Photo fra Ranger.


De to neste kortene er nesten identiske, bare med ulik motiv. Det øverste med engler og fiolin er også fra klippearket fra Panduro/Calambour. Her er mønsterpapiret Silent Night - Winter fra Pion, og det er brukt på de to neste julekortene også.


Kortet med engler og noteark er identisk som det over. Her er også den sjøgrønne blonden er fra Stoff og Stil, fjæren fra Panduro og blomsten fra Storyteller.


Det siste motivet fra klippearket var av engler sammen med Jesusbarnet i krybben. Her ble en brun blonde kjøpt på Bikuben brukt sammen med en fjær fra Panduro.


På dette julekortet har jeg brukt et julekrybbestempel fra Inkadinkado, blekket er Archival Ink Coffee fra Ranger. Det er trykket på kartong fra Bazzill - French Vanilla. Kartongen til kortet er brun Basic fra Panduro, og også her er det brukt en brun blonde kjøpt på Bikuben.


Jeg ville forsøke meg på gullembossing, men syntes ikke motivet kom så godt fram, så det ble med dette ene forsøket. Tror kanskje det er for mange detajer, i tillegg har kartongen struktur. Det jeg brukte var stempelputen Ranger Distress Embossing Ink og Ranger Embossing Powder Gold.


Neste kort har et stempel jeg liker veldig godt. Det er Angel Delivery fra Stampington Comp. Samme blekk, Archival Ink Coffee fra Ranger. Blonden er fra Stoff og Stil.


Også her forsøkte jeg meg på gullembossing. Heller ikke her syntes jeg motivet kom godt nok fram.


Det siste julekortet fikk en litt annen stil enn de andre. Det skulle familien til Karolines kjæreste få, og moren er visst glad i fjøsnisser. Derfor lastet jeg ned motiver fra nettet og printet ut selv. Mønsterpapiret er Vinterkyss blå fra Minne-hjørnet, rød Bazzill kartong, julestjerner fra Storyteller, God Jul-bånd fra Panduro, blonden husker jeg ikke hvor er kjøpt. De bittesmå snøkrystallene blir stanset ut fra Kantpunch SnowFlurry fra Martha Stewart. Det skal egentlig bli snøkrystallhull i kanten, men jeg har tatt vare på alle snøkrystallene i poser til senere bruk.


Her ser man også innsiden og baksiden av kortet. Til venstre i alle kortene limte jeg en lomme hvor vi har et lite julebrevhefte med tekst og bilder fra året som har gått.
Er glad for at jeg rakk å lage julekort til denne jula, skulle kanskje ha startet før. Så får se hvordan det blir til jula 2015. Når jeg hadde ganske begrenset tid, syntes jeg at jeg fant kjappe og greie løsninger. Klippeark og et par motivstempler var god hjelp, og når jeg lagde flere av hvert motiv fikk jeg de 46 kortene jeg trengte.

3 kommentarer:

Signe sa...

Her var det masse nydelige kort Heidi. Og så mange du rakk å lage. Imponerende. 👍😊

Swissie sa...

Jamen har du vært produktiv, Heidi, midt i en travel eksamenstid. Beundringsverdig!
Flotte kort du har laget. Og på englekortene kjenner jeg igjen stilen din fra tidligere :)

Strikkelene sa...

Herlige kort i mange flotte variasjoner :)

Lene Sofie