SJOKOLADEKAKE
300 g meierismør
600 g sukker
3 1/2 dl melk
4 egg
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss bakekakao
Glasur:
3 plater lys kokesjokolade
1 1/2 dl kremfløte
Ta smøret ut på benken en stund i forveien. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn egg og melk, vekselsvis med det tørre (sikt melet sammen med det andre).300 g meierismør
600 g sukker
3 1/2 dl melk
4 egg
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss bakekakao
Glasur:
3 plater lys kokesjokolade
1 1/2 dl kremfløte
Hell røren i en papirkledd og smurt langpanne på nederste eller midterste rille. Stek ved 175 grader i ca 30 minutter. Du kan bruke den største langpannen, eller en litt mindre type.
Avkjøl kaken, hvelv på rist og trekk av det smurte bakepapiret. Hvelv deretter over på fatet.
Varm opp kremfløten og smelt den lyse kokesjokoladen i, rør rundt. Ha raskt på kaken. Avkjøl litt på benken, før den pyntes, og settes kjølig i kjøleskapet.
Kaken kan gjerne lages dagen i forveien så den får "satt seg". Den er holdbar i flere dager i kjøleskapet.
Vil du lage fotballkake som Andreas fikk på bowlingbursdagen, kan du lage gress av en pose kokos som røres sammen med et lite glass med grønn konditorfarge. Fotballspillere lages ved å tre seigmenn på tannpirkere. En tyggegummi er fotball.
Opprinnelig har oppskriften en glasur som lages slik:
300 g melis, 120 g meierismør, 3 ts vaniljesukker og 2 ss bakekakao røres sammen.
Men jeg foretrekker en glasur med kokesjokolade, det gir en ekstra sjokoladesmak på kaken.
1 kommentar:
Kjempelekker kake Heidi. Ser nyydelige ut.
Alexandra :)
Legg inn en kommentar