fredag 7. juni 2013

Ny tilværelse

Det er lenge mellom hver gang jeg oppdaterer bloggen, både med håndarbeid og små glimt fra livet mitt. De siste månedene har vært preget av overgang. Føler jeg er godt i gang med en ny tilværelse, og det er ingen tvil om at livskvaliteten med det har blitt bedre.


Fra midten av februar og til begynnelsen av april var livet ganske så tungt. Har alltid sett på meg selv som en som har veldig sterk psyke, men denne gangen ble det jammen for mye å bare "riste av seg". Men det har vært godt å ha en lege som har forstått at jeg nå trengte tid til å reise meg, for å bli sterk nok til å komme videre. Da april kom begynte jeg å søke etter jobber, og fra slutten av april har jeg hatt oppdrag i barnehager via Barnehageressursen.

 

Da jeg skulle gjøre opp status for arbeidslivet mitt, var det første jeg gjorde å tenke hva som har gitt meg gleder før, og som fortsatt gir det. Og da ble det ganske så klart at samvær med barn i alle aldre, alltid har gitt meg energi og glede, selv om det selvsagt også kan være tidvist slitsomt. Men den lille slitsomheten er ingenting mot den ektheten man får i møte med barn, og det gjør bare godt. Det jeg ikke var klar over var den bonusen som fulgte med arbeid med barn - alle de flotte voksne man møter, og som har en væremåte preget av omsorg, ærlighet og raushet. Ikke bare mot ungene de jobber med, men også i forhold til hvordan de er mot hverandre. Her er man rause med ros, smil og positivitet, en stor kontrast fra det jeg har hatt av opplevelser.


Jeg har vært heldig å jobbe et par uker som vikar i en flott barnehage i nærheten av oss, bare noen få minutters kjøretur unna. Tror aldri jeg har møtt så mange fantastiske mennesker i arbeidssammenheng før, og jeg har gjort meg mange tanker om hvor store kontraster man kan oppleve i arbeidslivet. For tiden har jeg vikartimer for dem direkte, og barnehagelivet er utrolig trivelig!

Bildene til dette blogginnlegget viser noen morellblomster. Ved første øyekast vakre, men treet bærer sykdom og er klart for og hogges ned. Da kan den plassen brukes til noen andre vekster eller hageting - noe nytt og vakkert. Akkurat som jeg føler lettelse over å kunne være ferdig med det som har vært, spesielt fordi jeg ser at det er mye glede og gode stunder som kommer framover.

2 kommentarer:

Swissie sa...

Kjære deg Heidi!
Så godt det var å lese denne bloggen din! Har tenkt mye på deg og er så glad for at du har fått nytt mot og nye krefter.
Lykke til!

Klem fra Liv

Kjersti sa...

Hei. Så fint å lese bloggen din. Ønsker deg lykke til med ny jobb :-)