søndag 26. februar 2012

Lappeteppe i dominostrikk

Myrtel har fått seg et nytt teppe som hun kan ligge på. Dette er en ufo, påbegynt i mars 2010, og det manglet 10 lapper og kant rundt. Utgangspunkt for teppet var en gruppe, ResteGARNteppe-along! 2010-12 Gro Vibeke/Vibbedille åpnet på Norge123 mars 2010 hvor hun oppfordret til å lage et lappeteppe kun av restegarn. Teppene skulle fullføres før 1. mars 2012, så vi hadde et hav av tid. Jeg fant fram en del sokkegarn og satte i gang, men av en eller annen grunn pakket jeg vekk påbegynt teppe og garnnøster.

Teppet er strikket i dominostrikk og hver lapp er på 20 masker. For å beregne størrelsen på lappen ganger man antall masker i bredden med to, og legger til 3 m til felling. Eks 20 m bredde, gir 43 m i opplegg.

Legg opp 43 m. Strikk r tilbake (det felles på annenhver omg). Strikk så 20 m, ta 1 m løs av, strikk 2 r sm og ta den løse m over, strikk 20 m. Strikk r tilbake. Fortsett slik med 19 m, felling, 19 m, og en m mindre for hver fellingsomg til alt er felt.
Deretter plukker man opp til ny lapp som skal strikkes på venstre side: Plukk opp 22 m fra øverst i venstre hjørne på forrige lapp, og legg deretter opp 21 m. Strikk r tilbake, og fell som første lapp. Når du har en rad så lang som du ønsker, starter du med ny rad lapper. Start med å legge opp 22 m, og plukk opp 21 m i første lapp i raden under. Når du deretter skal strikke flere lapper, skal du kun plukke opp m fra lappen til høyre og i lappen under.

Her koser Myrtel seg på det nye teppet. Litt skeptisk nå i starten, katter er vel vanemennesker. I dag er det nydelig vær ute. Ha en riktig fin søndag :)

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Så artig teknikk! Dette må jeg virkelig prøve ut, super inspirasjon, som så ofte her på bloggen din :)

Ha en fortsatt fin dag :)

Anne N. sa...

Så morsomt og nydelig teppe, Heidi :O)
Fantastisk for en jobb det er lagt ned her.
Ønsker deg en flott uke.
Klem, Anne:)