fredag 22. juli 2016

Løper og spisebrikker i blått, natur og brunt

Da jeg kjøpte stoffer på Kathrines Quilte Stue, hadde jeg bla en plan om å sy et gavesett med en løper og fire spisebrikker.


Løper og spisebrikker i blått, natur og brunt. 


Løperen måler 35 x 85 cm og er sydd i striper. 


Stoffene som er brukt er kjøpt på End of bolt-salget hos Kathrines Quilte Stue, bortsett fra det prikkete stoffet i lukkekanten. Det rutete stoffet vet jeg ikke produsenten av. Korssting-stoffet er Nature's Basket og vindruestoffet er Vin du Jour, begge fra Moda. Det smårutete stoffet er Windham Fabrics Presents Devon Shirtings by Nancy Gere og det hvitprikkete stoffet American Country Collection by Lecien.


Baksiden av løperen er i det rutete stoffet i blått og natur, så den kan brukes på begge sider.


Spisebrikkene er som løperen ment å kunne brukes tosidig. De måler 30 x 40 cm.


Alt er maskinquiltet "i grøfta" vertikalt og i spisebrikkene også horisontalt. Det er mange år siden jeg har sydd lukkekant, men det gikk veldig fint ved å se i bøker og video på YouTube. Dette ble gjort samme dag som vi skulle gi bort gaven, og de to siste spisebrikkene måtte gis et par dager senere, siden jeg ikke rakk å sy lukkekanten ned for hånd på dem før vi gikk. 


Dette settet er laget som en gave, men jeg har heldigvis stoff igjen, og har litt lyst til å sy noe til oss også av det. Da vi etablerte oss hadde jeg en veldig blå periode, så vi har en del kjøkkenting i blått og hvitt, som denne koppen kjøpt i Russland (Sovjet) i 1986.


Jeg valgte å pakke inn løper og spisebrikker i en lyslykt fra Søstrene Grene. 


Jeg ga bort noen kluter også, sammen med et kjøkkenhåndkle og koster. Den forreste kosten til venstre er i god kvalitet og er kjøpt i Snekkerbua på Bærums Verk. Klutene er i vanlig kjøkkenklutmønster som jeg bruker mest, med annenhver omgang i rett og annenhver omgang i en rett og en vrang, med en pikotkant rundt. Den hvite kluten er i mønsteret Symre og Bird Cherry, designet av Bitta Mikkelborg i klutalongene i somrene 2014 og 2013. Alt er puttet i en liten sinkbalje kjøpt hos Søstrene Grene.


Jeg ble veldig fornøyd med settet, og det var koselig å sy dem utendørs i sykroken i hagen.


2 kommentarer:

Signe sa...

Du verden for en flott gave Heidi. Nydelige stoff du har sydd av. Jeg er så glad i blått. Hyggelig at du finner tid til å sy litt. 😊👍🏼👏🏼

Marit sa...

Her var mye fint.
Fortsatt god sommer.