fredag 20. desember 2013

Førjulstur til London

Det har vært en travel høst for meg med kombinasjon av deltidsstudier til barnehagelærer og jobbing i barnehage. Etter semesterslutt tok Karoline og jeg oss en førjulstur til London forrige helg, hvor vi koste oss med en stor dose shopping og litt sightseeing.


Flyet vårt ble to timer forsinket, pga underkjølt regn, så vi kom en del senere inn til London enn planlagt. Derfor startet vi med lunsj på Bella Italia på Queensway før vi tok drosje til Portobello Road Market. Der vandret vi opp til enden av markedet, før vi gikk nedover i området med butikker på Notting Hill. Vi fikk kjøpt litt forskjellig, og det er koselig å rusle rundt på markedet og i småbutikkene og prate med de som står der.


Vi tok drosje videre til Covent Garden hvor det var et yrende liv og skikkelig julestemning. De enorme julekulene i taket var flotte, og utenfor var det en stor Rudolf med rød nese og et kjempejuletre i en stor tønne. Etter det jeg har forstått er dette tradisjonell juledekorering som tas fram år for år.


Siden vi hadde tre dager i London, hvorav to av dem var reisedager, brukte vi mye drosje for å komme oss rundt. Før vi reiste hjem til hotellet med alt pikkpakket vårt tok vi en drosje ned til London Eye hvor det var flotte lys, julemarked langs Themsen og vi knipset bilder ved Big Ben. På kveldens siste drosjetur fikk vi tatt turen innom Trafalgar Square hvor vi fikk sett den norske julegrana, og var nedom Harrods for å få sett bygget i kveldsskrud.


Søndag var den store shoppingdagen, og vi startet på Harrods hvor vi fikk beundret vindusutstillingene før magasinet åpnet. Skal jeg være ærlig synes jeg ikke selve magasinet var så spektakulært, blant annet var utvalget i juleavdelingen ikke spesielt imponerende. Men det ble da handlet litt til juletreet likevel.


Etter Harrods dro vi rett til Oxford Street hvor vi startet på Primark. Der var det som vanlig mye folk... Vi rakk ikke hele Oxford Street på søndagen, og vi syntes vel kanskje at det var en smule stressende handledag. Så det var deilig å komme tilbake til hotellet, før vi fikk en deilig gresk middag på tavernaen Kalamaras, som ligger rett ved Queensway.


Mandag var siste dagen vår i London, men selv om vi først trodde vi skulle ha knapt med tid, ble det faktisk rolige timer på shoppingrunden. Vi startet i enden av Oxford Street hvor vi fikk handlet fotballtøy til Andreas, og var innom en ny stor Primark. Området der er under renovering, så det er flere butikker og sentre som enten ombygges eller rives og bygges opp igjen.


På slutten av ettermiddagen gikk vi inn i Regent Street, hvor vi fikk sett Liberty og området rundt Carnaby Street. Det er et område jeg ikke kan huske å ha besøkt i London før, riktig sjarmerende med en del gamle bygg og gågater. Vi fikk utnyttet de tre dagene godt, og mesteparten av julegavehandelen ble unnagjort der borte. Noen snøfnugg dalte til og med ned da vi gikk i Oxford Street på mandagen, men det "snøværet" varte ikke så lenge.

Dette er første blogginnlegg jeg har postet siden starten av august. Som jeg startet innlegget med, har det vært en travel høst med studier og jobbing. Det har gjort at jeg har nedprioritert blogging og også brukt lite tid på håndarbeid. Fra nyttår skal jeg jobbe to dager pr uke, og da får jeg mulighet for en fridag annenhver uke, så kanskje blir det "bedring" på den fronten da...

2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Så spennende med studier :)

Og en Londontur hørtes også veldig hyggelig ut.

God jul!

Quiltefia sa...

Hei Heidi!! Takk for hyggelig kommentar!! Skjønte at du var travel da du plutselig "forsvant". Så flott at du er igang med ny utdannelse!! At blogging kommer bakerst i køen av gjøremål har jeg full forståelse for!!
God Jul til deg og familien din!! Anne Kari:-)