fredag 18. mai 2012

17. mai med sol

De siste dagene før 17. mai fikk vi værmeldinger som meldte regn, og det var vi forsåvidt forberedt på. Men vi fulgte med på yr.no, og skjønte at regnet gjorde fra seg om natta, så vi droppet varmt tøy og regnbeskyttelse da vi dro til sentrum i tre puljer.


Andreas gikk i 17. mai-toget i Oslo sentrum for siste gang, og vi dro til Stortinget for å se ham komme forbi i flaggborgen. Mens vi sto der og ventet kom sola og varmen til Karl Johan. Før vi hentet Andreas ved Nobels Fredssenter rakk vi å se ham i toget tre ganger til... Og med det var det slutt på det å ha unger i toget, neste år blir det en litt ny feiring av dagen.


Andreas skiftet til annet tøy da vi kom hjem fra byen, og gikk i borgertoget bort til Mortensrud skole hvor det var tradisjonelle 17. mai-aktiviteter. Da han kom tilbake var mormor kommet etter besøk hos morfar, og da smakte det både med mat og litt hvile.


Karoline var i sentrum med venninner, og hun hadde hatt en fin dag. Litt småpussig var det visst hvordan turistene var ivrig etter å knipse bilder av dem i bunadene, både oppstilt og i smug. Jeg skjønner godt at turister kan gå amok med kamera på en 17. mai med bunadskledde på alle kanter :)
 

Og før 17. mai var omme, måtte selvsagt det tradisjonelle bildet av Myrtel med 17. mai-sløyfa tas. Helt skvist ble hun mellom Andreas og Karoline :)

Ingen kommentarer: