mandag 9. april 2012

Strikkete påskeegg

Påskeuka har gått fort, synes jeg. Det er alt 2. påskedag, og ute er det våt snø som laver ned. Litt mistrøstig. Noe strikking og hekling har det blitt i løpet av påskedagene, men (som vanlig) er det lite som er fullført. Men et par strikkete trekk med pynt til påskeeggene ble ferdig denne påska.

De er strikket i Lerke, og oppskriften er fra Dale Garns Påskestrikk nr 241 som kom ut i fjor. Faktisk startet jeg opp med det forrige påske, men da fikk jeg det ikke til å passe til eggene. Startet opp på nytt, og gjorde noen bittesmå tilpasninger til eggene som er kjøpt på Nille.

Hekleblomstene i to størrelser har fått påsydd perler og paljetter, og pynten var det litt småplukk med. Valgte å sy dem fast med gjennomsiktig tråd, og heldigvis klarte jeg å se godt nok ved hjelp av langsyntbriller...

Stakkars eggene, må snart legges vekk, for nå er det på tide å pakke påskepynten ned. I morgen er det tilbake til hverdagen.

9 kommentarer:

BrittB sa...

Kjempefine påskeegg! :-)Fin blogg du har- og så mye fint du har laget! Har lagt meg til som følger. Ha en fin ettermiddag!

Lises hjertegleder sa...

Så fine påske-egg;)
Får gjemme de å ta de fram til neste år!!!
Påska har gått fort ja, nyt siste dagen, klem

Hverdagsgleder sa...

Oj, de var kjempefine !! Skikkelige lekre :-))Pynter veldig opp. Kan jo nesten ikke bruke de til å fylle oppi godteri, blir jo redd for å søle på de... Virkelig flotte er de :-) Ha en fin kveld !!

Brit sa...

Utrolig søte disse eggene. Har anskaffet oppskrift , men ikke kommet så langt som å strikke dem- det får bli til neste påske:)

Jorunn P sa...

De ble kjempefine Heidi!!
Har aldri sett noe lignende!

Barbros lille atelier sa...

Å, så flotte, Heidi!
Har heller aldri sett noe lignende:-)

Klem

Liss sa...

Eggene din e ble kjempefine :))

Quiltefia sa...

Hei!! Da vet du at du har supersøte egg til neste påske!!AnneK:-)

Ingunn sa...

Veldig fine trekk til påskeeggene! Koselig å ta fram år etter år. Det lønner seg å legge en del arbeid i det en lager, og det er jo pynten som er prikken over i-en.

Ha ei fin uke!