søndag 4. september 2011

Snellelørdagen

I går var andre dag av snellehelga i Oslo, og kl 10 samlet vi oss i Nordahl Brunsgt. Da Svein og jeg kom hjemmefra ventet alt Anne, Ellen, Ingrid og Jannie inne som hadde vært tidlig ute. Ganske raskt var resten av snellene på plass: Bente, Kirsten, Reidun, Gerd Jorun, Aina, Hanna og Sissel. Etter litt etterlysning kom Mette og Henriette med datter og venninne, så vi kunne starte vandringen opp Pilestredet mot butikkene som skulle besøkes denne lørdagen. Bente hadde tatt turen innom på formiddagen, men måtte dra avgårde for å ta ned teltet etter en lang campingsommer.

Hos Hekla Sy og Strikk ventet Gudny, og det ble handlet både dukkeansikter som var bestilt og litt annet. Så bar det ned Parkveien, opp Hegdehaugsveien og inn Grønnegata. På Knappehuset/Perlehuset har de knapper av alle slag, og inne i perlekroken er det litt av hvert. I lørdagsrushet opp Hegdehaugsveien og Bogstadveien var det masse mennesker, og underveis forsvant Henriette, og henne så vi ikke mer til. Mette valgte annen type shopping enn snelleshopping, selv om vi traff på henne utenfor Tjorven etter at vi var ferdig med handlingen der.

På Tjorven kom Sora med to venninner, Unni og Helene, og de klarte å finne et spisested til oss hvor vi kunne innta lunsjen. Ikke så lett å finne et sted som 12 fikk plass, for på lørdagen er det mange folk overalt på Majorstua. Men maten smakte kjempegodt, i alle fall ble jeg god og mett av spansk tallerken som jeg valgte.

Litt ruskete var været denne lørdagen, så vi tok t-banen ned til Nationaltheatret i steden for å gå ned. Dvs Hanna tok trikken, og den gikk visst raskere. Pia og Inger kom rett etter oss til Nordahl Brunsgt, de hadde vært litt ute på egenhånd, men vært på omtrent samme plassene.

Resten av ettermiddagen koste vi oss med håndarbeid og prat, og vi kunne vel alltids sittet lengre, hvis det ikke var for at vi burde få oss mat. Jannie og Ellen Christin hadde dratt avgårde litt tidligere, Pia pakket sammen alt det flotte garnet og andre hun hadde tatt med, og så ruslet hun hjemover sammen med Inger, venninnen sin. Hanna dro avgårde til familien, og vi endte opp med å bli seks sneller til middag denne kvelden.

Vi valgte å spise på Mona Lisa, en etasje opp i forhold til kvelden før. Har du holdt tunga rett i munnen, skjønner du kanskje at "vi" var Aina, Anne, Kirsten, Reidun, Sissel og Heidi. Så veldig sent ble det ikke den siste snellekvelden, men vi var vel alle litt slitne. Vi hadde alle seks vært med fra start til slutt på to kjempekoselige snelledager. Takk til alle snellene med noen venner ekstra for minnerike timer vi hadde sammen :)

1 kommentar:

Ann Karin sa...

Heisann.. Ser ut så dere har kost dere ein heile haug ja ; ) Flinke dere er og samles. Takk for besøket i bloggen min. Pass formen på tøflene virke ganske goe. Tror ikke eg skal sy dem helt opp, neste gang eg lage på denne måten. blir sikkert litt lettere og komme nedi med foten om eg stoppe sammensyingen litt før ; )