mandag 22. desember 2014

Førjulstur til London

For en drøy uke siden dro Karoline og jeg på en førjulstur i London med shopping og opplevelser. Vi kom fram lørdag formiddag og dro til Portobello Road Marked etter å ha satt fra oss bagasjen på hotellet vårt, Grand Plaza Serviced Apartments.


Det ble ikke handlet så veldig mye på markedet, jeg fikk kjøpt meg en vest med heklete blomster i en bod, ellers handlet vi mest i butikkene i Portobello Road. Hos Cath Kidston ble det kjøpt en del småvesker/punger som jeg skal bruke til håndarbeid. Alltid kjekt å ha :) Det smakte med nystekte crepes, og som vanlig tok vi drosje under oppholdet vårt i London. Merket at drosjeprisene hadde gått opp, og valutakursen var ikke spesielt gunstig for shopping...


Vi var slitne etter å ha stått opp om natta, så vi tok en hvil på hotellet, før vi dro til Covent Garden på ettermiddagen. Der ble det middag på Bella Italia før vi gikk rundt og så på julepynten. Den var identisk som i fjor, så her er det nok tradisjoner som teller. Den lysende Rudolf, kjempejuletreet i bøtte med stooor rød sløyfe og de store julekulene i taket. Vi kom litt sent dit, men butikkene var sent åpne, så vi fikk kjøpt med oss noen smågaver.


Vi tok en rusletur ut i kvelden, og gikk til Trafalgar Square for å se på den norske julegrana. Deretter spaserte vi til Big Ben, over Westminster Bridge til London Eye. Nå hadde ikke vi noen plan om å ta turen opp i den, men vi var overrasket over at den sto. Klokka var riktignok passert ni om kvelden, men det var tidlig slutt på en lørdagskveld. Julemarkedsbodene var heller ikke der, så den tradisjonen ble kortvarig i London.


Søndag spiste vi frokost på Pret A Manger i Queensway, som vi gjorde under hele oppholdet. Så tok vi drosje til Harrods. Der kom vi rett etter åpning, og dermed slapp vi køkaoset som vi opplevde i fjor. Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe juletrepynt denne gangen, men jeg synes at juleavdelingen uansett hadde litt mindre utvalg enn i fjor. Men litt fikk vi da kjøpt på Harrods, og jeg var fornuftig og lot være å handle marmeladeglass og lignende selv om det fristet veldig i matavdelingen. Alt skal fraktes hjem...


Vi tok en kjapp lunsj hos Starbucks, og jeg må si at det er greit med hurtigmaten der, på Pret A Manger og lignende plasser. Velsmakende sandwich'er, wraps osv, blant annet deilige med kalkun og cranberry-saus (må få kjøpt tranebærsaus...) Igrunnen spiste vi ikke så veldig mye under Londonbesøket, ofte klarer vi oss med kjappe småmåltider, i steden for middager på restaurant.


Både Karoline og jeg ønsket oss veske til jul, og det fant vi i Regent Street. Det er jo mye salg i førjulstiden, og jeg var kjempeheldig og fikk en sort veske jeg umiddelbart likte for 50%.


Denne gangen kom jeg meg opp i håndarbeidsavdelingen på Liberty (i fjor gikk jeg glipp av det). Handlet tre sorter Rowan-garn, beregnet til hals og pulsvanter, pluss noen knapper. En del garn, men jeg hadde håpet de hadde godt utvalg av Knit Pro-pinner. Men det må være et annet sted som selger det. Det var riktignok på slutten av dagen, men den delen av betjeningen jeg var i kontakt med virket uinteressert og ikke spesielt vennlige. Litt overraskende, synes generelt londonere er hyggelige, og ville vel ha trodd at betjening i en håndarbeidsavdeling tok i mot en utenlandsk strikkekunde med litt større entusiasme...


Butikkene i Carnaby Street stengte naturlig nok tidlig om søndagen, men vi fikk spasert og sett oss rundt. Jeg trodde gatepynten i Carnaby Street var veldig tradisjonell med rødstrupene, men nå var den byttet ut med snøkrystaller og noen "musikkhoder". Vi slo oss ned utenfor Shakespeare's Head Pub på hjørnet hvor det var masse folk som satt under varmelampene. Kjempekoselig!
Tilbake på hotellet tok vi et kveldsmåltid på Bella Italia (ligger en kort spasertur unna i Queensway) hvor vi valgte å dele to forretter, en hvitløkpizza og kyllingvinger. Det var mer enn nok!


Mandag startet vi på shoppingrunden i Oxford Street. Vi startet på Primark ved Tottenham Court Road, og gikk til Regent Street. I år, som i fjor, spiste vi i underetasjen på Topshop. Underveis i shoppingrunden fikk jeg beskjed fra Svein om sensur på den siste eksamenen min, og hylte ut inne på Zara da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått en A :)


Mandag kveld skulle vi på Les Miserables i Queens Theatre. Det er min favorittmusikal, så jeg gledet meg veldig. Vi hadde fått fine plasser, men det som ikke var gøy var at jeg fikk et langvarig hosteanfall midt i første akt. Ikke artig når man kjenner at det ikke stopper, man sitter midt inne på en rad, og noen rundt begynner å bli irritert... (Jeg plages forresten med veldig langvarig hoste når jeg får virusinfeksjoner. Denne gangen fikk jeg en ubetydelig forkjølelse, og så kraftig hoste i uker etterpå. Lurer på om det kan være noe astmatisk?)


Hjemreisedagen var tirsdag, så vi hadde en dag ekstra i forhold til på fjorårets Londontur. Denne gangen tok vi for oss starten på Oxford Street, og vi var blant annet innom Urban Outfitter, en morsom butikk som hadde mye forskjellig. Fin når man skal finne gaver til ungdom, her var alt fra instant kameraer (som Karoline ønsket seg), platespillerkofferter til vinylplater, klær og alt mulig småtteri. Etterpå var vi på River Island, også med fine klær, blant annet mye med fuskepels.


Selfridge ble siste stopp for oss. Der hadde jeg afternoon tea, det har jeg visst aldri forsøkt før. Deilig, men litt artig, da jeg etterspurte brødet... Brød...? Jeg syntes jo det var litt rart med masse deilig, bla laks på boks, marmelade, honning osv, men ikke noe brød. Så fikk jeg en liten brødskive likevel :)


Vi hadde en koselig tur til London. Det ga litt roligere tempo med tre overnattinger framfor to. Neste gang tror jeg antall drosjeturer må vurderes, prisene har gått opp, så man må nesten ha eget drosjebudsjett. Men så var det fordelen ift terrorfare, skal innrømme at jeg tenker på det i en storby.
Ellers må jeg si at folketrengselen i Oxford Street er betydelig overdrevet. I alle fall for en som er vant til at det er folk i gatene... Tror det var lurt å unngå å shoppe der om søndagen, mandag og tirsdag var det rent luftig i gatene. Det var bare på Portobello Road Marked det var trengsel, men det er jo litt av sjarmen :) Så gjenstår bare å pakke inn alle julegavene som ble handlet inn.

1 kommentar:

Quiltefia sa...

Hei!! Lendge siden!! Skjønner at dere hadde en fin tur!! God jul!! Anne Kari:-)