mandag 2. juni 2014

Sommertid

Vi har kommet til juni, og det er sommertid for alvor. Våren har vært fin, men annerledes, fordi den har vært preget av intensiv lesing i de siste ukene og månedene. Vår og forsommer er jo eksamenstid, og den første muntlige eksamenen var i slutten av april.


Påsken var fin, så det ble mye utesitting med lesingen. Den gangen kom ministemødrene i krukker og kasser, og de blomstrer fortsatt fint.


Litt etter 17. mai startet syrinene å blomstre. Litt senere enn i Oslo sentrum, hvor det var en bedøvende syrinduft da vi vandret rundt på nasjonaldagen. Nå er syrinene på hell, spesielt den hvite, synd de ikke blomstrer lenger.


Når man sitter ute i hagen og leser er det alltid koselig med noe pent å se på. Nydelige forglem-meg-ei har spredd seg i plenen, rett ved leseplassen min, og har gledet meg de siste ukene :)


Rododendronen kom sent, men nå blomstrer den for fullt i bakhagen. Nydelig!Orientvalmuen har også kommet. Vi har den i et bed på siden av huset, hvor den får regjere. Vanvittig store og flotte blomster, og frøstanden som etterhvert blir stående igjen, er også dekorativ.


Men om jeg har lest mye de siste månedene, har det vært tilsvarende lenge siden jeg har tatt i et håndarbeid. Vanligvis har jeg strikket eller heklet når jeg har sett på tv, nå har jeg lest i steden for. Men i går fant jeg fram nøstene med rosa Lanett jeg har fått fra Tove Fevang. Hun hadde en påskenøtt i Amandaprosjekt-gruppa på Fb, hvor hun nøstet opp et uttall nøster fra kjempefedd hun hadde fått fra Sandnes. Jeg var en av dem som gjettet riktig mengde nøster, så får en tid tilbake fikk jeg fem nøster hjem i posten.

Siden jeg egentlig ikke har ledig tid til håndarbeid, har jeg valgt å starte på et enkelt skråstrikket babyteppe. Så kan jeg strikke mens jeg ser på "konsentrasjons-tv", hvor jeg ikke klarer å lese samtidig.


Jeg er ferdig med første gjennomlesing av pensum til eksamen som er om en drøy uke. Den siste tiden skal jeg strukturere stoffet litt mer, og ikke minst repetere...

3 kommentarer:

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Heidi! Så mange skjønne blomster, ja, det er flott nå, med alt som folden seg ut i full blomst! Jeg forstår du har det travelt med eksamenslesing, og det er noe jeg kjenner godt igjen, men er glad jeg er ferdig med! Masse lykke til, og så blir det jo så godt når det er overstått! Klem Cathrine :-)

Rigmor S Volden sa...

Ingen tvil hos deg Heidi :) sommer!! Så nydelige blomster :) og plutselig dukket det opp garn også - det var en fin farve :) riktig god sommer til deg og dine

Finnskoghuldra sa...

Så mange nydelige blomster du har! :)
Syrinen har akkurat starta å blomstre hos meg, er litt senere her oppe ;)
Ja, nå er det sommer, og det er helt nydelig! :)
Lekkert garn, blir nok nydelig teppe av det :)
Håper du får en herlig helg :)
Go'klem