fredag 10. august 2012

Håndarbeid til Naxos-ferie

I morgen tidlig reiser vi til Naxos, hvor vi satser på å få en solid dose med sol, sommer og bading. Karoline og jeg var der for seks år siden med Aina, og vi har lenge hatt lyst til å dra tilbake til øya. Den gangen hadde vi også et par dager på Santorini, men nå går turen rett ut til Naxos med båt, så det blir nok ingen bilder fra Santorinis postkortmotiv eller solnedgang fra eselryggen denne gangen. Men vi gleder oss til å bo i Naxos by igjen, og bade på den koselige, langgrunne Georgios-stranda :)

 

Her er noen bilder fra siste Naxos-tur, hvor Karoline var bare 11 år.

 

Regner med at det blir en del håndarbeidstid for meg under solparasollen, og feriestrikketøyet blir en ermløs kjole i sjøgrønt Vipe-garn. Skal legge opp og gjøre klar før vi drar, så har jeg det klart til fly- og båtreisen.


Ellers har det blitt mest hekling på meg i sommer. Har brukt mye tid på Tine Solheim-kjolen jeg begynte på da vi var på Larkollen. Den nærmer seg å bli ferdig, men tipper det siste må sluttføres på Naxos før jeg kan ta den i bruk. Det har vært en del endringer i forhold til oppskriften. Overdelen er ganske uendret, bortsett fra noen ekstra omg på skuldrene, og nedenfor livet har jeg økt antall omg med dobbeltstaver og nettmønster før mønsterrapportene på skjørtet. Jeg økte også tre rapporter i bredden for å få den en del videre, og har brukt tre mønsterrapporter i lengden. Hadde jeg ikke lagt til mer under livet ville jeg nok ha brukt fire mønsterrapporter på lengden. Det er lagt ut en del rettinger på oppskriften hos Dalegarn, men fortsatt er jeg ikke helt enig med den ;)

 

Ermene feks hekler jeg som kjolen på modellbildet er. Full str på "lappen", skjønner ikke helt hvorfor den skulle gjøres mindre, og dermed ble det fem rapporter og midtstilt "pent" felt. Nå passer den iallefall til meg. Det gjenstår en mønsterrapport nedenfor og kant, så kan de hekles på kjolen. Satser på at jeg får brukt den en av kveldene på Naxos :)

2 kommentarer:

Edny sine puslerier sa...

Åhh, for en lekker kjole! Hekling er kjempefint;)

Swissie sa...

Heisann Heidi!

Nydelig kjole du snart blir ferdig med. Det er ikke alle som klarer å endre oppskrifter slik. Så flink du er!
Riktig god tur til Naxos! Håper det blir god mulighet til å fylle opp tanken med sol og varme!

Klem fra Liv