Jeg er veldig glad i brente mandler, men er også svak for salte ting, så måtte simpelthen forsøke Tines oppskrift på salte mandler. Og de ble nydelige. Her er oppskriften:
SALTE MANDLER
250 g mandler
5 dl vann
3 ss salt
5 dl vann
3 ss salt
Kok opp og la koke i 5 min, hell mandlene i en sil så vannet renner av. Legg de på et bakepapir i en langpanne. Ha på 1 ss smør, dette vil smelte på de varme mandlene, bland sammen.
Stek ved 125 grader til de er tørre (tar ca 1-2 timer), rist på langpannen innimellom.
Kan også lages uten smør, men skallet blir sprøere med litt smør.
Avkjøl og oppbevar i et glass, boks eller tett pose.
Stek ved 125 grader til de er tørre (tar ca 1-2 timer), rist på langpannen innimellom.
Kan også lages uten smør, men skallet blir sprøere med litt smør.
Avkjøl og oppbevar i et glass, boks eller tett pose.
Tine har pyntet sine pakker med mandler nydelig, det gjør hun med det meste. Kanskje ikke så rart, fordi hun har en butikk med de lekreste saker.Det er viktig at mandlene får tørke skikkelig. Neste gang vi skal lage en porsjon kunne jeg tenkt meg å skålde mandlene først, for å teste hvordan det blir. Dobbelt oppskrift gikk forøvrig i en langpanne.
5 kommentarer:
Det hørtes godt ut! :O)
Mnnn...ingen jul uten..:))
God mandag:)
Ja, mandler i ulik "drakt" er bare deilig!!!
I fjor prøvde vi oss på noen med smak av "varme" krydder. Bare sånn i tilfelle du ville la deg inspirere:)
Beate
Brendte mandler er godt!
Salte mandler har eg ikkje prøvd , men det høres godt ut!
Klem,
Disse så virkelig gode ut. Tror jeg skal prøve meg... Tusen takk for at du orker å lage adventskalender i år også.
Klem fra Hege Kristin.
Legg inn en kommentar